De regulă, dietele rapide sunt foarte nocive, în special pentru că femeile care le urmează nu doresc decât să slăbească cât mai repede cu puțintă, fără a se gândi și la sănătate. Se ajunge astfel la diete cu un conținut foarte scăzut de calorii, dar și de nutrienți necesari organismului.

Într-adevăr, kilogramele în plus dispar repede, însă efectele negative nu întârzie să apară: te vei simți mereu obosită, atenția și memoria ta încep să aibă de suferit, apar nesuferitele vergeturi și să nu mai vorbim de efectul de yoyo!

Din fericire, există și diete rapide sănătoase, una dintre ele fiind dieta 90/10, recomandată de Dr. Oz. Aceasta a fost creată de Dr. Joel Fuhrman, care susține că în numai o săptămână poți slăbi o mărime la îmbrăcăminte fără a te înfometa.

Citește și: Slăbește până la nuntă cu dieta Dukan

Ce anume înseamnă 90/10? Simplu: trebuie să consumi zilnic 90% alimente sănătoase, naturale, pline de nutrienți și 10% alimente mai puțin sănătoase.

Iată un meniu potrivit pentru dieta 90/10:

La micul dejun se consumă fructe proaspete și terci de ovăz în care poți adăuga și fructe sau semințe dacă vrei să aibă un gust diferit.

La prânz se recomandă fasolea, aceasta fiind foarte hrănitoare, dar în același timp având puține calorii. În plus, dacă o consumi constant, stomacul tău va dezvolta anumite bacterii bune care te vor ajuta să digeri mai repede mâncarea.

Citește și: 3 categorii de alimente de evitat înainte de nuntă

La cină poți mânca salate, supe sau legume la grătar sau înăbușite, condimentate după gust, dar și piepe de pui.

Cât despre cele 10% alimente mai puțin sănătoase, dacă îți este poftă de o felie de pizza, câteva chipsuri sau puțină ciololată, ești liberă să le consumi ca gustări, însă ai grijă cât anume mănânci.

După cum vezi, această dietă este foarte sănătoasă și, pe deasupra, îți permite să mănânci cât vrei. Nu uita nici de importanța sportului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here