Hotarat lucru, agentiile specializate in organizarea nuntilor sunt o gaselnita tare utila ([napoca events][1]): iti alegi serviciile dupa preferinte, dupa numarul de invitati si – ce-i mai important – dupa buzunar.

In plus, gramada de sarcini de pe umerii tai se diminueaza ([organizatori nunti cluj][2]), iar tu si partenerul rau puteti elimina o parte din stresul care oricum se va acumula in perioada de dinaintea fericitului eveniment.

Partea proasta e ca socoteala de la inceput nu se potriveste intotdeauna cu cea de la nunta. In plus, te scapa de griji, dar te si costa!

*Citeste si: [13 lucruri de stiut inainte sa angajezi o agentie de nunti][3]*

Desi ofertele organizatorilor de nunti acopera chiar si cele mai neinsemnate servicii, multe cupluri aleg sa faca totul singure, nu inainte insa de consulta ofertele firmelor existente pe piata. Desigur, motivul principal pentru care lumea nu apeleaza la agentii sunt banii.

##Fabricile de nunti
Ai ales data? Minunat! Ai si o lista de preferinte cu locatii si biserici? Si mai bine! Daca alegi sa incredintezi totul profesionistilor ([organizatori evenimente cluj][4]), tot ce mai ai de facut inainte sa-i contactezi e sa intocmesti lista cu invitati si adresele lor, sa alegi modelul de invitatie, stilul nuntii (de la culori pana la muzica) si sa stabilesti limita de buget in care trebuie sa te incadrezi.

Dupa ce le prezinti celor de la agentie aceste lucruri, va trebui sa le expui intervalul de timp in care ai vrea sa fie nunta (cu cat mai devreme, cu atat mai bine, unele restaurant se rezerva cu un an inainte, rar gasesti ceva pe ultima suta). Ei te vor chema la cateva vizionari de restaurante si biserici disponibile in perioada aleasa de tine, apoi puteti bate palma.

*Citeste si: [5 locatii inedite pentru nunti de neuitat][5]*

E si momentul in care isi prezinta integral oferta. Atentie insa, ti-ar putea oferi disocunturi semnificative in functie de serviciile pe care le vrei, asa ca ar fi bine sa lansezi intrebarea asta inainte de a accepta. Ideal e sa le ceri un ragaz in care sa studiezi oferta si eventual sa o compare cu cea a altor agentii.

In orice caz, daca decizi ca-n alte parti e mai ieftin, ar trebui sa te limitezi la nu mai mult de doua agentii de acest gen. Altfel, e ca si cum ti-ai organiza singura totul, deci ar fi un plus de efort pentru tine. Daca dupa prezentarile lor nu esti impresionata, te poti limita doar la consultanta din partea lor – desigur, contra unei sume negociabile.

Datorita invaziei de astfel de firme pe piata, organizatorii de nunti se straduiesc sa-si diversifice ofertele, asa ca un alt avantaj e ca agentiile de nunti iti pot oferi cele mai creative solutii. Exista agentii care iti angajeaza chiar si regizori pentru ca nunta ta sa para desprinsa dintr-un film de dragoste. Si nu se opresc aici: poate fi ca un basm fantastic cu proumbei albi,ingerasi care imprastie petale de trandafiri in calea mirilor sau alte scenarii la cer nici n-ai indrazni sa visezi vreodata.

*Citeste si: [6 sfaturi ca sa-ti pastrezi calmul in ziua nuntii][6]*

##Stai cu ochii pe ei
Pe toata perioada dinainte de nunta va trebui sa tii permanent legatura cu firma, pentru a vedea daca ti-au inteles bine cerintele. Altfel, te poti trezi cu cate o surpriza chiar de la cei mai seriosi, si asta din cauza ca sunt mai multe persoane implicate in proces, iar informatia se poate pierde foarte usor pe parcurs.

In plus, unii organizatori lucreaza cu coduri si, din cauza unei amarate de cifre, te poti pomeni cu un buchet de crini portocalii in loc de mult-visatul tau cosulet cu lalele albe. Daca alegi o agentie de nunti, e absolut necesar sa ceri referinte despre ea inainte de a-i incredinta organizarea nuntii tale. Suntem tentati sa cautam servicii pe masura buzunarului, insa nu intotdeauna ele sunt si de calitate.

*Citeste si: [Tema nuntii – cum sa faci alegerea perfecta][7]*

[1]: http://www.napocaevents.ro
[2]: http://www.napocaevents.ro/organizatori-evenimente/organzatori-nunti
[3]: https://www.miresici.ro/articole/13-lucruri-de-stiut-inainte-sa-angajezi-o-agentie-de-nunti
[4]: http://www.napocaevents.ro/organizatori-evenimente
[5]: https://www.miresici.ro/articole/5-locatii-inedite-pentru-nunti-de-neuitat
[6]: https://www.miresici.ro/articole/6-sfaturi-ca-sa-ti-pastrezi-calmul-in-ziua-nuntii
[7]: https://www.miresici.ro/articole/tema-nuntii-cum-sa-faci-alegerea-perfecta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here