Sa opteze oare pentru martipanul care inveleste perfectul blaturile pufoase sau pentru frisca pufoasa si cremoasa care se topeste in gura?

Pana la urma, decizia va apartine… Luati in calcul preferintele culinare, ale voastre si ale invitatilor vostri, designul tortului, aromele pe care le doriti dar si posibilitatile de transport si depozitare. Martipanul este mult mai rezistent, pe cand frisca poate capata un aspect nedorit daca tortul nu este manevrat cu mare grija. In materie de torturi, ca de altfel intreaga nunta, se poarta ce va place voua!

Cateyes, regina:* „Trebuie sa alegem tortul si nu stiu pentru ce sa optam. Martipanul arata bine, e elegant dar putina lume il mananca; frisca e si ea ok, dar se poate topi!”.*

Andrea85, regina: *”Si eu ma aflu in aceasta situatie si nu ma pot hotari. Martipanul arata foarte bine, dar nu prea e pe gustul fiecaruia, iar frisca le cam place oamenilor si cred ca daca tortul este tinut la rece nu are cum sa se topeasca, pana il aduc in sala si il taiati. Eu cred ca totusi sunt mai mult pentru frisca, dar inca nu sunt 100% hotarata.”*

##Reteta tort cu martipan si ananas

Martipan:

– 450g migdale fara coaja
– 450g zahar
– un ou
– 1 lingura cu suc de lamaie

Blat:

– 6 oua
– 6 linguri de faina
– 6 linguri de ulei
– 6 linguri de zahar
– un praf de sare
– semintele de la un baton de vanilie

Crema:

– 250g frisca
– 200g ananas

Mod de preparare: Amesteca migdalele macinate cu zaharul farin, adauga sucul de lamaie si oul pana vei obtine o compozitie omogena precum o plastilina. Amesteca si framanta mixul extrem de bine, dupa care, inveleste-l in celofan si lasa-l la frigider timp de 6 ore.

Blatul este pandispan asa ca trebuie sa amesteci galbenusurile, uleiul, zaharul si faina plus semintele de vanilie pana rezulta o compozitie cremoasA. La ea, incorporeaza albusurile batute spuma.

Compozitia rezultata trece intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina. Lasa aluatul sa se bronzeze la cuptorul incins timp de 45- 55 de minute. Umplutura e extrem de simplu de preparat. Trebuie doar sa faci un piure de ananas pe care sa il amesteci cu frisca proaspata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here