„Nunta-i nuntă și principalul e să te simți bine”… toată lumea îți spune asta, dar tu știi prea bine că fiecare detaliu contează! Află chiar acum ce se poartă în materie de rochii, machiaj, coafură și tematică, astfel încât să ai o nuntă „la modă”!

Rochia sau tema?
—————-

Sigur că tu visezi la rochia „aceea” de peste 20 de ani și, cu puțin talent, probabil ca ai putea s-o și reproduci în realitate, însă nu e înțelept să începi planificarea cu ea. Alege mai întâi tema, apoi locul (dacă nu cumva ai rezervat întâi [localul][1]) , caz în care vei fi constrânsă de decorul de bază). Ce se poartă? Anii ’20, epoca Marelui Gatsby și a „Charleston-ului”, cu tot ce derivă din asta: decor, atmosferă, muzică, costume, coafuri și, nu în ultimul rând, rochia de mireasă.

Deci… rochia!
—————

Indiferent dacă alegi sau nu să te supui „direcției” retro, trebuie să știi că și tendințele în materie de [rochii de mireasă][2] sunt inspirate din atmosfera de acum aproape 100 de ani: nuanțe de crem, nude, bej, roz, „blush”, aplicații fine și prețioase, cu strălucire temperată, modele simple și deloc impunătoare prin volum. Nu, nu e cazul să renunți complet la rochia din visul tău! După ce vei fi decis tema nunții tale, ea se va transforma ușor-ușor în mintea ta, astfel încât să o recunoști când te vei afla în fața ei.

Look pe măsură
————–

Retro-inspirația lovește din nou; machiajul și coafura specifică anilor 20, prezente în tendințele de modă de ceva vreme, completează peisajul , astfel încât, dacă îți dorești să recreezi atmosfera descrisă de Fitzgerald, să nu pari din alt film! Pe de altă parte, dacă vrei un alt tip de nuntă, te poți inspira din era amintită doar pentru machiaj și păr. Poți alege să-ți conturezi ochii cu negru sau o culoare mată, pentru ca apoi să folosești un ruj roșu intes pe buze. În ceea ce privește [coafura][3], poți renunța la ideea de volum exagerat, pentru o coafură cuminte, cu bucle ample, perfect finisate, sau un coc asimetric, și un accesoriu (vintage) discret.

Torturi în trend
—————-

Sclipici, macaroons, aroma de lămâie… n-o spunem noi, ci trend-setterii în domeniu! Așadar, dacă ești fan „glitter”, poți să optezi pentru un [tort][4] acoperit cu pulbere sclipitoare (comestibilă, desigur!). O altă direcție este reprezentată de construcțiile de macaroons, în cele mai diverse forme și nuanțe pastelate, adaptate tematicii nunții. Iar pentru a satisface cele mai exigente gusturi, trebuie să știi că anul acesta e pe val aroma de lămâie, dar și cea de ciocolată fină!

Flori romantice
—————

Atmosfera nunții este influențată masiv de aranjamentele florale din bujori, boules-de-neige, zinnia, trandafiri în nuanțe palide, în general flori cu tentă romantică, nepretențioase, pastelate. Se potrivesc de minune pentru o nuntă la iarbă verde, dar și într-un local luminos, cu un decor pastelat, floral. Totodată, mai spun decoratorii, ghirlandele din [flori][5] iau locul celor din baloane sau textile, pentru o atmosferă în care să predomine naturalețea și romantismul.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/sfaturi-pentru-a-alege-locatia-perfecta
[2]: https://www.miresici.ro/articole/sfaturile-designerului-vera-wang-pentru-alegerea-rochiei-de-mireasa
[3]: http://www.cosmopolitan.ro/beauty/beauty-book/coafuri-la-moda-ss2014-2145844
[4]: https://www.miresici.ro/articole/8-idei-inedite-pentru-un-tort-de-nunta-special
[5]: https://www.miresici.ro/articole/florile-perfecte-in-functie-de-anotimp

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here