Orice mireasă își dorește un ten strălucitor care pare că radiază din interior. Pentru acest rezultat însă pregătirea trebuie să debuteze cu cel puțin o lună înainte de nuntă, deoarece orice fel de tratament – fie că este efectuat în centrul de înfrumusețare, fie acasă – are nevoie de timp pentru a-și dovedi eficacitatea.

Așadar, primul pas pe care trebuie să îl faci constă în îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața pielii prin intermediul unui produs exfoliant blând, aplicat o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de puterea acestuia de acțiune. Mai mult, ritualul de îngrijire de acasă a fost îmbogățit cu un nou tip de formule care se foloseau până de curând numai în saloane: produsele de exfoliere pe bază de acid glicolic. Acestea pătrund profund și eficient în straturile pielii, deci ajută chiar mai bine pielea la îmbunătățirea producției de colagen, diminuarea ridurilor și mărirea capacității pielii de a rămâne hidratată în mod constant.

Următorul pas îl reprezintă aplicarea formulelor cu efect bright, de iluminare, întrucât devin aliații tenului tău în această perioadă, promițând o mină fresh, fără urme de pete pigmentare ori solare, acnee sau pori dilatați. Fie că ai nevoie de o cremă, de un serum, de un fond de ten sau de un iluminator propriu-zis, paleta de produse este vastă și disponibilă în magazine sau în farmacii sub denumiri precum „brightening“, „radiance“ sau „illuminating“.

Cel mai important detaliu pe care trebuie să îl ai însă în vedere constă în achiziționarea acestora în funcție de tipul tău de ten. Astfel, dacă ai pielea mixtă sau grasă, cu secreție de sebum în exces, optează pentru o formulă cu proprietăți de matifiere și purificare, iar dacă pielea ta este deshidratată și lipsită de prospețime, secretul se află în texturile mai onctuoase care aduc un plus de luminozitate și hidratare chipului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here