Prea groase, prea subțiri, prea scurte, fără arcuire… puține dintre noi au sprâncenele ideale și suntem nevoite să apelăm la tot felul de trucuri de machiaj pentru a le corecta temporar forma. Și nu mereu cu succes, din păcate! Pentru că rezultatul final depinde de gust, pricepere și sfaturile pe care le urmăm.

Vedem frecvent sprâncene trasate parcă de marker ori… smoală, forme nefirești, care schimbă în rău fizionomia sau urmele unor tatuaje greșite. Chiar dacă dezastrul este opera unui așa-zis specialist, se întâmplă frecvent să te obișnuiești și să întreții rezultatul, deformându-ți, în timp, percepția asupra formei sprâncenelor tale. Soluția? Tatuajul semipermanent, într-un salon specializat (despre care vei aduna, mai întîi, informații). Sau, și mai bine, tatuajul „ombré”, o tehnică inovatoare concepută de Larisa Tănase, de la Lary Beauty Center.

Gest extrem?

De ce-ai alege ceva atât de complicat? Pentru că nu implică riscuri, sprâncenele sunt mult mai ușor de întreținut în forma creată de specialist și, cel mai important, poți fi sigură că forma lor este ideală pentru chipul tău.

Reperele sunt „standard”!

Primul și cel mai important argument în alegerea expertului care îți va modela sprâncenele este aflarea „teoriei” pe care o sprijină. Multe cosmeticiene ignoră, probabil din dorința de a se afirma cu orice preț, regulile de bază ale designului de sprâncene: stabilirea reperelor – de pornire, arcuire și lungimea.

De ce „ombré”?

„Ombré este tehnica mea personală. Am inventat-o din dorința de a realiza sprâncene perefecte, cu aspect natural”, spune Larisa Tănase. „Diferența între tehnica mea și altele este că „ombré” se face fir cu fir în față (foarte naturală) și din ce în ce mai accentuată de la mijloc spre coadă (umplută). O recomand tuturor persoanelor care își doresc sprâncene naturale perfecte!”, adaugă Larisa.

Cât te „țin”?

Pentru tatuarea sprâncenelor, se folosesc „pigmenți naturali semipermanenți ce se șterg în timp de 3-5 ani”, ne asigură Larisa. „Recomand un retuș la 2-3 ani pentru intreținerea sprâncenelor”, iar odată tatuate sprâncenele, „fiecare clientă este instruită de mine personal să și le îngrijească corect singura acasă și să nu mai depindă de un specialist. ”

Sincronizare perfectă

Nu face greșeala să te programezi pentru tatuarea sprâncenelor cu câteva zile înaintea nunții, este necesar un interval de timp pentru vindecarea și calmarea pielii ușor inflamate. Sfatul Larisei pentru o viitoare mireasă este: „ să opteze pentru tatuaj „ombré” la sprâncene cu două luni înainte de nuntă și să revina după 3-4 saptămâni la retuș, pentru a finisa micropigmentarea semipermanentă”.

Cum decurge procedura?

Mai întâi, se desenează forma sprâncenelor cu creionul, astfel încât să poți vedea cum vor arăta la final. Dacă schimbarea este prea drastică pentru tine, cere esteticienei să îți explice modificarea formei. Apoi, urmează amorțirea zonei, prin aplicarea unei creme cu efect anestezic și folie peste sprâncene. După 30 de minute se trece la micropigmentarea pielii, folosind pigmenți cosmetici de diferite nuanțe, în funcție de culoarea pielii și a părului.

Te-ai decis să scapi de-o grijă și să-ți tatuezi sprâncenele? Foarte bine, dar asigură-te că o face un specialist cu experiență, chit că vei plăti un pic mai mult. La urma urmelor, e o investiție pe termen lung – nu doar pentru ziua nunții – , în frumusețea ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here