*Mireasa viseaza sa danseze ca o printesa. Cel mai important sfat?*
Sa-si aleaga muzica in functie de trei elemente: stilul rochiei sale, „publicul” – adica invitatii – si locul unde se desfasoara ceremonia.

*Ce dansuri sa aleaga un cuplu familiarizat cu ringul? Dar debutantii?*
Pentru o pereche pasionata de miscare si antrenata, as merge pe un stil clasic si as recomanda valsul.

Pentru incepatorii cu emotii mari, as propune un stil lent tot in apropierea pasului de vals. E de preferat sa fie inconjurati de alte doua-trei perechi de dansatori, care sa-i sustina in starea emotionala prin care trec.

Daca partenerul este mai stangaci, mireasa va conduce dansul, astfel incat miscarea sa se confunde, sa se piarda si sa se puna accentul pe ritmul natural al celor doi. Oricum, fara coregrafii prea elaborate…

*Rochia, cel mai adesea voluminoasa, are propria „dinamica” si capteaza atentia. La ce trebuie sa fie atenta mireasa pentru ca totul sa iasa bine pe ring?*
Pentru traditionalul vals al miresei, dar si pentru intreaga ceremonie, sa se concentreze asupra elegantei posturii. Cap, barbie, gat, umeri, brate, toate trebuie sa participe la intreaga armonie, cu discretie si naturalete.

*Ati recomanda cursuri de dans pentru ziua cea mare? Unde si cu cat timp inainte?*
Cu siguranta ca amandoi partenerii trebuie sa-si doreasca o asemenea pregatire cu un profesor de dans. Si, de ce nu, este foarte potrivit si un curs de balet, pentru ca numai profesorul de balet ii poate introduce in atmosfera unui vals autentic. Se pot adresa oricarui studio de balet sau dans. Depinde de cuplu – dar este nevoie de ceva timp, cateva luni, pentru a se vedea un rezultat, si prin aceasta inteleg o miscare armonioasa, gratioasa, eleganta.

*Ce rochie trebuie sa ai pentru a putea dansa eficient? Si ce pantofi ar fi bine sa porti pentru momentul acesta special?*
Mireasa isi va alege rochia visata si, in functie de croiala acesteia, un profesorde balet/ dans ii va recomanda pasii si muzica potrivita cu tinuta. Tot el va propune si pantoful adecvat dansului si muzicii.

*Ce muzica de dans vi s-ar parea potrivita pentru o nunta, sa nu stea lumea jos? Pe ce muzica va place dv. sa dansati?*
Combinatia de muzica as vedea-o foarte diferita. Daca excludem valsul miresei, cred ca trebuie sa fie muzica pentru toate gusturile si pentru toate varstele. Cand sunt invitata la o nunta, imi place sa dansez mai mult decat sa stau la masa si astept cu drag un tango pasional, dansuri spaniole, sambe si rock and roll. Nu exclud cazaciocul si dansurile tiganesti.

*Ce-ati invata-o pe tanara debutanta despre cum sa isi supravegheze postura, pentru a arata gratioasa si nestresata, cu atatia ochi atintiti asupra ei?*
Sa fie cat mai naturala, sa se detaseze de presiune si sa se gandeasca cum ar fi o calatorie in jurul lumii, fara nicio grija, numai cu iubitul ei.

– Magdalena Rovinescu. A fost prim-balerina a Operei Nationale Bucuresti. A descoperit si promovat tinere talente care au ajuns sa fie apreciate international. A participat la schimburi culturale in Germania si Rusia, merge si acum in turnee prin lume cu elevele scolii de balet pentru copii pe care o conduce. Studio M a fost infiintata in 1982 si de atunci functioneaza in cadrul Operei Nationale Bucuresti. Aici copiii invata nu doar sa danseze, dar si sa se imbrace, sa comunice cu ceilalti, sa socializeze si sa lucreze in echipa – lucruri de care au nevoie in orice domeniu intr-o societate moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here