Un expert în interpretarea limbajului trupului spunea cândva că, atunci când interacționăm cu semenii noștri, ne concentrăm exclusiv asupra părții de la brâu în sus. Păi asta înseamnă că trebuie să profităm, nu? Mai ales în ziua nunții, când decupajul rochiei aproape că spune: „uită-te chiar aici!”

Pasul 1 – Exfolierea
——————–

Un ritual corect de îngrijire ar trata fața cu tot cu extensia sa – gâtul și [decolteul][1], inclusiv umerii. Însă pielea e ceva mai rezistentă decât cea de pe față, deci poți folosi lufa sau un scrub mai dur pentru a elimina celulele moarte, care împiedică pielea să respire și să strălucească. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, ai putea chiar să aplici o mască cu argilă sau un peeling enzimatic, care să dizolve pielea uscată și să scoată la iveală pielea sănătoasă.

Pasul 2 – Hidratarea
——————–

Amestecă puțină loţiune iluminatoare cu cremă sau lapte de corp şi aplic-o pe piept cu mişcări circulare. Dacă ai pielea foarte uscată, ai putea chiar să apelezi la un ulei satinat, dar ai grijă să intre bine în piele, pentru a nu se transfera apoi pe lenjeria intimă și rochie. Că tot veni vorba de asta, știu că ți-ar plăcea să te și [bronzezi][2] un pic, însă nu e o decizie tocmai înțeleaptă să folosești un autobronzant în combinație cu haine albe.

Pasul 3 – Corecturi
——————-

Dacă există imperfecțiuni pe decolteu – coșuri, pete, diferențe de nuanță, acoperă-le cu un [corector][3] rezistent la apă, aplicându-l prin presarea uşoară cu o pensulă plată, apoi fixează-l cu un strat de pudră translucidă. Pudra bronzantă nu e indicată, din cauza riscului de a murdări rochia sau cămașa mirelui.

Pasul 4 – Strălucire
——————–

Ia-le ochii invitaților adâncindu-ți [decolteul][4] cu ajutorul luminii! Foloseşte un iluminator cremă (alege-i nuanța în funcție de nuanța rochiei; de exemplu, alb-perlat pentru rochie albă, auriu pentru rochia crem) pentru a sublinia zona dintre sâni, pornind din profunzime, apoi aplică-l și pe clavicule şi umeri, estompând-ul cu o pensulă stufoasă sau cu degetele. Dacă te gîndești cumva să obții extra-strălucire cu particule sclipitoare, ar fi mai bien să te gândești de două ori înainte, deoarece acesta ar putea ajunge pe față (a ta și amirelui), făcându-te să arăți ca și cum ai sta în calea unui tun cu confetti strălucitoare.

Acum știi cum să-ți pui în evidență decolteul, alege și o [rochie de mireasă][5] cu o croială avantajoasă!

[1]: https://www.miresici.ro/articole/8-modele-clasice-de-decolteu-care-ti-se-potriveste-tie
[2]: https://www.miresici.ro/articole/bronzul-perfect-pentru-rochia-de-mireasa
[3]: http://www.cosmopolitan.ro/beauty/beauty-book/3-intrebuintari-noi-pentru-corector-2145078
[4]: https://www.miresici.ro/articole/ce-decolteu-se-potriveste-corpului-tau
[5]: https://www.miresici.ro/articole/alege-rochia-de-mireasa-in-functie-de-forma-corpului-tau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here