Invitatia este primul lucru care anunta marele eveniment al nuntii, de aceea e foarte important ca ea sa fie conforma cu personalitatea si principiile voastre.

Aceasta bucata de hartie comunica nunta prin toate aspectele ei (calitatea si culoarea hartiei, forma literelor, plicul in care este pusa ), dar mai ales prin mesajul scris. Persoanele catre care este trimisa invitatia fac parte din grupuri diferite – parinti, frati, surori, prieteni, rude indepartate, colegi de serviciu, sefi, amici – si sunt de varste diferite, de la tineri la varstnici. De multe ori, invitatii nu-i cunosc pe ambii miri, ci doar pe unul dintre ei.

Toate aceste lucruri conteaza si trebuie avute in vedere atunci cand alegeti modelul si textul invitatiei, care trebuie scris in limbaj acceptabil din punctul de vedere al protocolului. Adica fara exces de glumite dulci.

Forta simbolurilor

Ceea ce apare pe invitatiile de nunta poate trezi anumite perceptii, senzatii si sentimente, mai ales cand desenul sau ornamentarea invitatiei este reprezentarea sau sugestia unor simboluri adanc inradacinate in cultura, traditia sau religia comunitatii.

De exemplu, in Egiptul antic, se credea ca inima contine atat mintea, cat si sufletul; in China, este considerata sursa inteligentei; in cultura vestica, ea e locul emotiilor; pentru crestini, simbolizeaza iubirea de omenire, dragostea si mila nesfarsita; in iudaism, inima este locul vietii, simbolizand unitatea si tara natala.

Semnificatiile altor simboluri des folosite in designul invitatiilor de nunta:

Aripile sugereaza capacitatea de eliberare fata de materie, dar si protectie; iar daca sunt atasate unor obiecte (cum ar fi inelele sau ingerasii) reprezinta spiritualizarea lucrurilor, ridicarea lor din planul profan.

Randunicile sunt asociate caminului (isi fac cuib), primaverii si norocului.

Porumbeii simbolizeaza pacea dintre Dumnezeu si oameni (ei s-au intors pe arca lui Noe cu ramura de maslin), iar reprezentat cu un trandafir in cioc, e semnul interventiei divine.

Copacul este simbolul vietii, al familiei, cu coroana in cer si cu radacinile adanc infipte in pamant; el face legatura intre oameni si divinitate.

Fundele pot fi interpretate frumos daca le vedem ca noduri in forma de aripi de fluture.

Nodurile simbolizeaza legarea si eliberarea, ciclul vietii si al mortii.

Fluturele poate fi asociat cu sufletul, vara, bucuria, longevitatea, transformarea si frumusetea.

Cate lucruri ascunse intr-un simplu desen, nu-i asa? Alegeti-va invitatia si simbolurile care va reprezinta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here