Pentru efecte de bronz de-a dreptul strălucitoare, rutina ta de skincare și de bodycare trebuie să debuteze din timp, mai ales că o culoare ciocolatie de zile mari se vede mult mai bine pe o piele ultrahidratată.

Așadar, înainte de a apela la astfel de mici trucuri, supune-ți corpul, din cap până în picioare, unor tratamente minuțioase. Poți, desigur, să apelezi la iscusința unui specialist dintr-un centru de înfrumusețare sau poți să-ți pregătești mica oază de răsfăț în confortul propriului cămin.

Oricare ar fi alegerea ta, noi ți-am pregătit un mic ghid de îngrijire care plasează pielea în prim-plan, pentru ca, la final, câteva trucuri de make-up să o completeze într-o manieră ispititoare.

Piele catifelată

Tenul tău are nevoie, în primul rând, de o îngrijire de bază extrem de eficientă. Un ritual complex, ca la carte, include mai mulți pași esențiali, cum ar fi exfolierea, hidratarea, hrănirea sau protejarea acestuia. Pentru început, apelează la o cură de exfoliere cu acizi AHA (acei acizi derivați din fructe), dar și BHA (acele molecule care penetrează mult mai mult decât prima categorie și care se potrivesc de minune unui ten gras), apoi folosește serumuri și creme, atât de zi, cât și de noapte, care se potrivesc tipului tău de piele. Mai mult, în această perioadă nu trebuie să excluzi din ecuație factorul de protecție solară.

Dacă te gândești că o formulă cu FPS 50 este exagerată, te avertizez că acum razele ultraviolete sunt mai nocive ca oricând, așadar pune în plan secund dorința de bronzare și ia în calcul formarea ridurilor sau a petelor pigmentare. Îți recomand, de asemenea, să aplici acest tip de produse și pe zona ochilor, întrucât este prima care se ridează. Pentru corp, utilizează produse bogate în nutrimente și extracte din plante precum shea, argan, aloe vera, castraveți, cafea, migdale sau cocos.

Înlocuirea gelului de duș clasic cu un ulei de baie care hidratează în profunzime este mai mult decât bine-venită, deoarece acesta din urmă lasă pielea extrem de catifelată și de strălucitoare.

Atingere solară

Așa cum deja știi, albul rochiei de mireasă pune superb în evidență un corp bronzat. Însă, de cele mai multe ori, din dorința de a arăta impecabil în ziua nunții, uităm să luăm în calcul sănătatea pielii. Și așa ajungem să recurgem la variante de bronzare neprietenoase cu epiderma, ba chiar agresive cu aceasta, cum ar fi expunerea la solar sau direct la razele soarelui.

Din fericire, noile lansări în materie de frumusețe conferă pielii nuanțe sidefate de caramel și bronz, protejând-o în același timp. Așadar, apelează cu încredere la puterea unui autobronzant cu o textură lejeră, care nu lasă urme și care rezistă timp îndelungat pe piele. O altă variantă câștigătoare este formată din formulele care iluminează pielea: creme și loțiuni hidratante cu microparticule strălucitoare care creează iluzia că soarele se reflectă în pielea ta. Dacă vrei totuși să mergi la sigur, îți recomand un ritual de bronzare organică efectuat în salon.

Poți încerca o astfel de ședință la centrul Keiko Slim SPA (str. Sofia nr. 13, etaj 1), unde, timp de 5-10 minute, ți se va pulveriza pe toată suprafața corpului o soluție naturală, bronzantă, al cărei efect durează până la nouă zile. De un rezultat și mai lung – 12 zile – te poți bucura prin metoda MoroccanTan, care se efectuează la salonul Beauty One (str. Duzilor nr. 22), într-un interval de 30 de minute. Înainte de ședință, este important să-ți exfoliezi pielea cu ajutorul unui scrub, ca să fii sigură că toate celulele moarte sunt îndepărtate. Pentru ten, utilizează produse precum crema pigmentată, pudra bronzantă, iluminatorul sau un fond de ten lejer.

Privire hipnotică

Pentru a completa în cel mai frumos mod culoarea arămie a corpului, optează pentru o paletă cromatică formată din tonuri de bronz, cupru, auriu, brun sau chiar roz taupé în ceea ce privește machiajul. Pentru un efect impecabil, este important ca texturile fardurilor de pleoape să aibă microparticule strălucitoare care să reflecte lumina. Poți, de asemenea, să conferi o alură seducătoare și rafinată privirii aplicând un ton mai închis la culoare în colțurile exterioare ale ochilor.

Apoi, poți mări intensitatea efectului prin trasarea unei linii diafane de creion dermatograf sau de tuș negru, aplicată la baza pleoapei superioare. Nu uita nici de mascara, un produs indispensabil, fără de care machiajul din ziua nunții nu ar fi complet. Dar ceea ce îmi place mie în mod special la pielea care reflectă razele soarelui este că nu doar nuanțele temperate de ruj o completează impecabil, ci și cele vibrante, întunecate – roșu stacojiu, burgund, mov prună –, care conferă întregului machiaj o notă seducătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here