Cand zici Scotia, te gandesti la o mare de verde. Verdele crud care se transforma in nisip alb la intalnirea cu marea, grotele si cascadele, castelele si misterul blocurilor de piatra verticale, asezate in forma de cruce, sunt motivele pentru care te afli aici.

Plajele te vor retine langa ele pentru ca au multe mistere de lamurit. Hebridele Interioare si Exterioare merita sa fie cercetate cu o barca de mici dimensiuni, pentru a descoperi mici comori tinute secrete.

Treci de pe Insula Islay, numita “Regina Hebridelor” si recunoscuta pentru distileriile de whiskey, pe Insula Jura, faimoasa pentru a fi tara caprioarelor. Dintre Hebridele Exterioare, Harris este o insula a contrastelor – in partea de est este stancoasa, iar in vest are plaje aurii.

Pe Insula Lewis gasesti celebrele blocuri de piatra Callanish, pe locul al doilea ca importanta dupa Stonehenge. Spiritualitatea tipic scotiana se simte in aer si pe fetele localnicilor. Pe Insula Barra, poti vizita castelul Kisimul. Hebridele sunt de asemenea locul potrivit pentru sporturi in aer liber. Poti opta pentru tenis, golf, yachting, calarit ori ciclism. Sau poti intra in jocurile localnicilor, daca reusesti sa le intelegi regulile ciudate…

– Cost mediu sejur 5 zile (avion + cazare hotel de 3 stele): 650 euro/ persoana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here