Romantismul cat pentru o luna de miere, fotografiile in care iesi mai fotogenica decat te stiai, aventura si plimbarile pe strazile pietruite de sute de ani iti cer cel putin trei zile.

Fie ca lenevesti intr-o cafenea si tesi vise impreuna cu iubitul sau probezi ultimele creatii din orasul modei, nu vei ramane indiferenta la farmecul Romei.

Vei fi incantata de coloanele si pisicile orasului, curtile interioare si fantanile baroce, rufele atarnate la ferestre si fatadele portocalii ale cladirilor, “motorini” grabite care se amesteca printre cei care pierd vremea, ritualul cafelei dimineata si italieni macho… adica Roma de zi cu zi.

Cand zici Roma, zici Colosseum, una dintre marile minuni arhitecturale ale lumii. Odata locul preferat al doritorilor de spectacole cu gladiatori, Roma si-a pus astazi destinul in slujba marilor concerte care strang cate 50.000 de spectatori odata. Daca jumatatea ta a scapat de lupta cu gladiatorii, il asteapta o incercare si mai dura la Bocca della Verita (Gura Adevarului), care are rolul de a detecta minciunile. Romantismul va fi maxim daca vei revizita Colloseumul noaptea si te vei plimba prin gradinile baroce ale orasului.

Columna lui Traian este interesanta pentru ca iti aminteste de locurile de acasa, desi statuia invingatorului a fost inlocuita de statuia Sfantului Petru.
Panteonul sau Templul Zeilor a fost transformat intr-o biserica crestina. Este cea mai bine conservata cladire romana si are acoperisul original intact.

Dupa o zi de cultura si istorie in aer liber pe cele sapte coline ale Romei, marile piete romane te primesc cu bratele deschise si cu fantani arteziene racoritoare pentru un refresh dupa o zi prea calduroasa. Traditia spune ca te vei intoarce in Roma daca vei arunca o moneda in Fantana Trevi, cea mai mare si mai faimoasa fantana baroca.

Cu o delicioasa inghetata italiana in mana, te poti intoarce la magazinele din spatele fantanii – Prada, Valentino, Gucci etc. Roma e un oras scump, dar vei face investitii bune in magazinele de genti, curele sau haine din piele si articole decorative.
Daca stai la Roma mai mult de o zi, merita sa ajungi si la Vatican pentru a vedea impresionanta Capela Sixtina, dar si operele lui Leonardo Da Vinci, Rafael si Botticelli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here