Potrivit publicatiei Daily Mail, pentru confectionarea rochiei s-au folosit aproape 3 km de tul si 9 de matase si zeci de croitori au muncit luni intregi la crearea ei.

Rochia designerului italian a fost purtata de italianca Elena De Angelis in septembrie 2011, la nunta ei cu Ferdinand Pucci in Casal di Principe din Napoli. Atunci, mireasa a defilat pana la biserica intr-o masina vintage, in vreme ce 600 de voluntari aveau grija ca trena sa nu se murdareasca.

Designerul Gianni Molaro declara anul trecut pentru publicatia The Sun: „Am fost onorat ca mi s-a cerut de creez aceasta rochie. Am vrut ca acest voal sa simbolizeze pacea si speranta si cred ca am reusit sa transmit asta”.

Nu este insa prima rochie de dimensiuni impresionante. Mai exista un astfel de model in lume, si chiar in Romania! In martie 2012, casa de moda Andree Salon a expus in Piata Constitutiei din Bucuresti o rochie de mireasa cu trena de… 2.823 de metri.

La confectionarea ei – care a necesitat 100 de zile de munca – s-au folosit 4.700 m de tafta, 45 m de captuseala si 5.5 m de [dantela][1] pe care s-au cusut perle, margele si paiete.

*Citeste si: [Nunta regala – cel mai spectaculos tort de nunta][2]*

Vezi mai jos un filmulet de la nunta Elenei De Angelis, mireasa cu cel mai lung voal din lume.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/rochii-cu-imprimeuri-broderie-si-dantela
[2]: https://www.miresici.ro/articole/nunta-regala-iata-cel-mai-spectaculos-tort-de-nunta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here