Oboseala acumulată în ultimele zile, ritualurile de frumusețe la care ți-ai supus recent tenul, probele de machiaj, programul haotic ce n-a implicat prea mult somn, alimentația precară, stresul… toate astea se imprimă pe fața ta.

Dacă în schemă apar și cele câteva pahare de șampanie din care-ai fost nevoită măcar să guștii în ziua și noaptea evenimentului, nu-i de mirare că eviți oglinda a doua zi după nuntă! La somn nu te poți întoarce. Nu când rudele sau prietenii așteaptă un after-party sau dacă luna de miere a fost programată imediat după nuntă. Ce-i de făcut? Îți propun un plan expres pentru… reabilitare!

Apă, multă apă!
—————

Nu te repezi la cafea în secunda în care pășești jos din pat! Bea mai degrabă două pahare cu apă plată (la temperatura camerei sau chiar mai caldă). Șansele să te fi deshidratat sunt foarte mari, mai ales dacă ai consumat băuturi alcoolice. Tot cu apă îți vei salva și tenul, care nu va beneficia doar de pe urma punerii în funcțiune a organismului (prin stimularea eliminării fluidelor care au stagnat peste noapte). Cufundă-ți fața în trei reprize în apă foarte rece (cu gheață, dacă ai la îndemână), pentru a-ți calma pielea iritată și pentru a stimula micro-circulația.

Aromoterapie
————

Ai pregătit lumânări, bețișoare parfumate și uleiuri esențiale pentru (ce-a mai rămas din) noaptea nunții? De data asta mă refer la prima ocazie de a fi singură cu noul soț! Bun, pentru că, deși sunt șanse minime să fie cazul să creezi o atmosferă romantică, [aromele][1] or să-ți prindă bine de dimineață. Mă rog, după amiază, ca abia în zori… te-ai culcat! Secialiștii spun că aromele de vanilie și lavandă te ajută să îți revii după un somn prea scurt sau agitat, prin faptul că ajută la diminuarea stresului și tensiunii acumulate.

Triplu-facial
————-

Ok, dacă ești la hotel, nu ai prea multe opțiuni, deși n-ar strica să-ți pui în bagaj dinainte, pe lângă hainele de schimb, câteva cosmetice de „criză”. Ai nevoie de o perie pentru spălarea feței (ideal ar fi să ai una electrică, e genială!), un produs de curățare pe bază de acid salicilic sau acizi alfa-hidroxizi și o mască de curățare. Punând în aplicare toate cele trei metode de curățare a tenului, vei reuși să scoți la lumină tenul atât de greu încercat în ultimele 24 de ore (sau mai mult!). Șterge-ți apoi fața cu o loțiune tonică pentru calmare și aplică un serum regenerator, apoi hidrateaz-o cu o cremă de zi.

Mini-machiaj
————

Tot pentru ziua de după vei avea nevoie de un machiaj cât se poate de „prietenos” cu tenul tău. Alege o cremă corectoare (C.C.-cream) în locul fondului de ten, folosește farduri minerale (nu intră în pori și nu irită fața) și nu neglija demachierea, oricât ai fi de obosită după ce se va fi terminat totul!

Gata, acum știi tot ce trebuie să faci pentru a arăta [perfect după o noapte albă][2].

[1]: http://www.marieclaire.ro/cum-ne-ajuta-aromaterapia/
[2]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-arati-superb-dupa-nunta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here