Oboseală, stres, lipsă de tonus, insomnii, piele ternă… Cum pregătirile de nuntă te-au epuizat la propriu, este timpul să iei o pauză şi să te bucuri de un ritual complet de relaxare şi de detensionare. Prin urmare, noi ţi-am pregătit o listă cu câteva proceduri ideale de încercat atât la început de vară, cât şi înainte de ziua cea mare.

Dacă încă nu te-ai hotărât să te laşi pe mâna noastră, o să-şi propunem un mic joc. Închide ochii şi imaginează-ţi că eşti într-un centru SPA, că pielea îţi este masată cu un ulei parfumat, iar pe fundal se aud sunete din natură – poate valurile unui ocean lovind țărmul sau chiar păsări ciripind. Simţi cum muşchii ţi se detensionează, stresul este alungat, apoi realizezi că ai început deja să te relaxezi şi parcă pluteşti. Acum ţi-ai dat seama cu siguranţă că, în loc să visezi, mai bine îţi faci o programare la o porţie sănătoasă de răsfăţ. Din fericire, oferta de ritualuri este vastă, aşa că ai de unde alege.

Riduri estompate

Sunt sigură că îţi doreşti ca pielea ta să emane frumuseţe şi tinereţe prin toţi porii, deci ce terapie poate fi mai potrivită decât una antirid? Un astfel de tratament cu efecte spectaculoase este Hyperbaric Oxygen Therapy, disponibil la Orhideea SPA (Calea Plevnei nr. 145 B). În ce constă ritualul, mai exact? Ingredientele benefice acţionează asupra ridurilor de pe faţă, gât şi decolteu, regenerează ţesuturile, hidratează pielea, ameliorează acneea, oferind totodată tenului un aspect luminos şi sănătos. Terapia nu are contraindicaţii şi este potrivită pentru toate tipurile de piele, indiferent de vârstă. După șase-șapte şedinţe, câte una pe săptămână, vei vedea cum pielea radiază, iar ridurile fine vor deveni un capitol încheiat din viaţa ta.

Lux pentru ten

Dacă îţi doreşti un răsfăţ facial premium, treci pragul centrului Premier SPA (Bvd. Ghencea nr. 134) şi încearcă produsele Maria Galland. Terapia SPA concepută pe baza acestora te va relaxa pe deplin, iar la final tenul tău va fi mai luminos şi mai hidratat. Ritualul se bazează pe ingrediente preţioase precum trufe, aur de 24 de karate, peptide antiîmbătrânire, dar şi un activator celular conceput să estompeze ridurile, să hidrateze pielea în profunzime şi să o netezească. După 90 de minute, efectele se vor vedea remarcabil până şi pe cel mai pretenţios tip de ten.

Perfecţiune japoneză

Terapia Ritual Solutions LX Facial Ceremony debutează cu un masaj facial suprem, realizat cu ajutorul produselor de skincare Shiseido, fiind apoi urmat de aplicarea unei măşti speciale cu efecte de lifting şi de modelare a conturului feţei. Urmează un masaj al scalpului, al pieptului, al mâinilor şi al picioarelor. La final, te poţi bucura de un ceai verde japonez cu efect calmant în timp ce admiri piesajul de poveste din nordul Capitalei. Acest ritual de relaxare şi înfrumuseţare durează o oră şi 30 de minute şi este disponibil la centrul Shiseido SPA din cadrul Stejarii Country Club (str. Jandarmeriei nr. 14A).

Flori miraculoase
Dacă ai nevoie de linişte şi relaxare completă, atunci un loc amplasat în inima pădurii Corbeanca, departe de agitaţia oraşului, este alegerea câştigătoare. La Ida SPA (str. Laguna Albastră nr. 77, Corbeanca, Ilfov), poţi încerca ritualul Sacred Flowers, care transformă puterea florilor într-o feerie senzorială de 135 de minute.

Acordurile cristaline în surdină şi lumânările cu mirosuri exotice te vor ajuta să te destinzi pe deplin, în timp ce terapeutul realizează, pentru început, un masaj delicat al picioarelor, pentru ca apoi corpul şi tenul să îţi fie învăluite într-un scrub bazat pe un cocktail tonic din extract de muşeţel şi ulei esenţial de trandafir. Apoi, masca din pudră de caolin, frunze de rozmarin şi ulei esenţial din floare de măceş va reda pielii elasticitatea şi strălucirea de care are nevoie. La final, masajul realizat cu uleiuri de ylang-ylang, lavandă şi muşcată face timpul să se oprească în loc.

Momente inedite

Încearcă ceva cu totul şi cu totul inedit şi programează-te la o şedinţă de Sea Lava Shells Massage în cadrul Synergy Day SPA (str. Jean
Monet nr. 47)! Aceasta este o terapie care foloseşte proprietăţile scoicilor tigrate din Oceanul Pacific, o tehnică nouă în România.

Masajul cu scoici fierbinţi constituie o reală binefacere pentru un trup obosit. Scoi­cile aduse din sudul Oceanului Pacific sunt umplute, la SPA, cu un gel pe bază de minerale şi alge uscate, producând astfel o temperatură foarte ridicată care poate fi menţinută fără niciun stimul extern, datorită compoziţiei chimice.

Cu ajutorul acestor scoici, terapeutul execută mişcări specifice masajului suedez, îmbinat cu tehnici terapeutice şi de relaxare. În contact cu pielea şi sub acţiunea mâinilor specialistului, scoicile eliberează treptat căldură, ceea ce duce la detensionarea musculaturii şi la stimularea circulaţiei, beneficii numai bune înainte de nuntă.

Răsfăţ în doi

O surpriză pentru viitorul tău soţ, chiar înainte de nuntă, poate fi şi un masaj în cuplu ‑ o experienţă de neuitat, nu doar o pauză de la agitaţia pregătirilor.

Veţi avea parte de relaxare musculară, datorită căldurii vindecătoare a pietrelor de masaj, de calmarea minţii cu ajutorul masajului indian al capului şi de destinderea trupului prin intermediul uleiurilor esenţiale.

Ritualul începe cu împachetarea picioarelor într-un prosop cald, apoi vă veţi bucura, timp de 50 de minute, de un masaj cu pietre calde, apoi de unul indian al capului (15 minute). La final vă puteţi delecta papilele gustative cu o limonadă cu ghimbir de-a dreptul delicioasă. Această terapie de 75 de minute este disponibilă la Eden SPA (str. Pictor Ion Negulici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here