Știai că există aproape 200 de moduri de a lega o cravată la gât? Nu-i necesar să le stăpânești pe toate, mai important este să știi care nod se potrivește la care față. Căci un nod îl poate flata pe viitorul tău mire sau, dimpotrivă, îi poate accentua vreun defect. Prin urmare, fiecare chip necesită un anumit tip de nod.

Fața rotundă

Bărbații cu fața rotundă trebuie să creeze un contrast între forma feței și cea a nodului. De preferat sunt ori nodurile alungite, ori cele compacte, cu formă de con. Recomandare: Four-in-Hand, Manhattan, Plattsburgh.

Fața ascuțită sau îngustă

La o față îngustă cel mai bine se potrivesc nodurile triunghiulare și materialele subțiri. Dacă partea ascuțită este doar bărbia, atunci evitați nodurile în formă de con. Recomandări: Half Windsor, Nicky, Pratt și St. Andrew.
 
Fața ovală

Chipurile cu formă ovală cer noduri de cravată late, căci mai scurtează optic din lungimea feței (de exemplu, St. Andrew). Dar, de fapt, fața ovală fiind forma ideală, i se potrivește cam orice fel de nod de cravată.

Fața pătrată

Forma pătrată a feței provine din faptul că maxilarul este foarte dezvoltat. În general, se recomandă materialele voluminoase și nodurile masive, pentru a păstra porporțiile cu trăsăturile feței. Încercați Half Windsor sau Double Windsor.

Forma diamant

În afară de nodul în formă de con (ca, de exemplu, Platts­burgh), este permis orice tip de nod. În principiu, n-ar trebui să fie prea îngust, pentru a nu accentua și mai tare zona bărbiei. Recomandări: Grantchester, Kelvin sau Manhattan.

Regula de aur

Regula după care trebuie să te ghidezi este că bărbaților cu fețe rotunde sau cu gâtul gros li se recomandă nodurile înguste, alungite, în timp ce pentru bărbații cu gâtul lung și față îngustă sunt ideale nodurile mai degrabă late. Modul exact în care se realizează fiecare dintre ele îl poți găsi online, însă te avertizăm că, dacă nu excelezi la capitolul îndemânare, îți va lua ceva timp să le înveți. Până una-alta, e bine să stăpânești măcar arta de a face un nod de cravată simplu. Ca să-i poți pune lesa. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here