Lista de la cofetarii nu te-a convins inca? Iata o propunere, si o provocare totodata, semnata www.miresici.ro.

Invata sa iti pregatesti singura tortul! Inarmeaza-te cu rabdare, ingredientele necesare si gasca de prietene! Puneti la cale impreuna cea mai tare “cooking day” cu doar doua zile inainte de marele eveniment si apucati-va de bucatariseala.

Noi iti prezentam o reteta de tort de ciocolata cu topping cremos tot de ciocolata, evident, insa tu poti sa alegi orice reteta vrei! Spor!

Ingrediente:

– 800 g pudra de cacao de calitate superioara
– 300 ml apa fiarta
– 250 g unt
– 550 g zahar brun
– 4 oua
– 400g faina
– 1 lingurita bicarbonat
– 1/2 lingurita praf de copt

Pentru crema:

– 300 ml smantana dulce
– 400g ciocolata neagra, minim 60% concentratie de cacao

Incalzeste cuptorul la 180ºC si tapeteaza forma in care vei aseza tortul cu hartie cerata. Aseaza pudra de cacao intr-un bol si adauga treptat apa fiarta, amestecand continuu, pana cand mixtura devine fina si compacta. Pe aragaz, la foc mic, rasfata totul cu unt si zahar pana cand ingredientele se topesc si fuzioneaza. Indeparteaza sosul de ciocolata de la sursa de caldura si permite-i sa se raceasca putin, dupa care adauga ouale batute.

Faina, bicarbonatul de sodiu si praful de copt trebuie pudrate in minunata compozitie de ciocolata. Amesteca cu atentie si indemanare pana ce toate aceste ingrediente se incorporeaza perfect. Nu ne dorim cocoloase in tort, nu-i asa? Apoi, toarna cu grija pasta de ciocolata in forma dorita. Lasa tortul sa fie alintat de caldura cuptorului intre o ora si o ora si 45 de minute. Din cand in cand, mai arunca o privire spre minunata delicatesa si, cu ajutorul unui pai, verifica daca e gata sau nu (truc invatat de la bunica)!

Cand este deja copt, scoate-l cu grija din forma si permite-i sa se odihneasca si sa se raceasca pe un stergar. Urmeaza crema pentru topping. E foarte usor de preparat! Incalzeste smanatana dulce pe foc pana aproape de punctul de fierbere, dupa care adauga patratelele de ciocolata neagra. Amesteca energic pana obtii un amestec omogen. Lasa mixtura la racit pentru 5 minute, dupa care, cu ajutorul unui cutit lat, orneaza tortul.

Distractie maxima cu fetele, iar tortul e gata! Daca stii ca ai mai multi invitati, pregateste mai multe prajituri si aseaza-le pe un suport cu mai multe brate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here