Tu ai senzatia ca el nu se implica destul si ca lasa totul pe capul tau, el iti reproseaza ca te stresezi prea tare si il bati la cap cu tot felul de nimicuri.

Ti-a esuat prima [proba de rochie de mireasa][1] si iti versi tot naduful pe el… apoi, toata lumea din jur – mai ales familiile voastre – sustin ca stiu ei cum e mai bine.

Iata cum puteti diminua tensiunea:

##Relaxare
In [ziua nuntii][2], elibereaza-te de orice sarcina si gandeste-te doar la voi doi. Doar nu vrei sa-ti amintesti de ziua asta ca despre una in care ai stat ca pe ace si te-ai enervat la culme. In plus, daca vei fi stresata, nu vei putea sa te distrezi deloc.

– Citeste si: [Metode anti-stres inainte de nunta][3]

##Voi doi si-o nunta
Inarmati cu un creion si o hartie, schitati primul vostru plan maret impreuna, astfel incat sa aveti temele facute atunci cand le veti spune familiilor voastre cum va doriti sa arate ziua nuntii voastre. Spuneti-le exact ce v-ati propus si cereti-le sprijinul – vor fi incantati sa va dea o mana de ajutor. Daca insa incearca sa-si impuna propriile gusturi, aduceti amandoi argumente in favoarea voastra. In fond, este nunta VOASTRA.

– PONT: Intocmiti o mapa cu oferte pentru toate serviciile (targurile de nunta sunt locul ideal ca sa va puneti la curent cu tot ce e nou in domeniu), analizati amandoi toate posibilitatile si apoi faceti o lista cu toate firmele si costurile.

##Buturuga mica…
Daca stai si analizezi la rece, vei constata ca motivele de cearta sunt nu minore, ci complet insignifiante. Totul se explica prin incordarea, deseori inconstienta, pe care apropierea nuntii – chit ca totul merge struna – o amplifica. Daca aveai cumva impresia ca femeile sunt cele mai emotive in astfel de momente, afla ca te inseli.

Si barbatii sunt emotionati de apropierea propriei nunti, doar ca ei se pricep de minune sa ascunda asta. Mda, angajamentul pe care urmeaza sa si-l ia nu e chiar floare la ureche. Asa ca menajeaza-l putin, bietul de el; si-asa toata lumea ii spune probabil: „Las’ ca vezi tu cum se schimba femeile dupa ce se marita!”.

– Citeste si: [4 certuri provocate de pregatirile pentru nunta][4]

Inca de la inceputul sinuosului drum al pregatirilor de nunta, ar trebui sa faci un pact cu iubitul tau: orice ar fi, nu veti tipa unul la celalat si nu va veti spune vorbe grele. Iar daca simti nevoia sa-l strangi de gat – avand impresia ca nu da doi bani pe nunta asta – adu-ti aminte de intelegerea facuta, trage aer in piept si incepe-ti fraza cu: „Iubitule,…” . Astfel, nici el nu se va mai simti atat de incordat si iti va raspunde pe un ton calm.

– PONT: Nu presupune ca tu iti dai silinta cel mai mult dintre toti cei implicati in [pregatirea nuntii][5]. Impartiti-va clar sarcinile si consultati-va periodic pentru a vedea cum decurg pregatirile. Si, orice ar fi, nu ridicati tonul unul la celalalt!

##Gaz pe foc
Unele cupluri reusesc sa treaca fara cearta peste momentele mai dificile, altele se impiedica de fiecare amanunt, dar nu fara… ajutor. Remarcele si interventiile celor din jur pot turna suficient combustibil pentru ca situatia sa sara in aer. Fiecare dintre parteneri are in spate propria familie, si de aici incepe circul… Uneori intre cele doua familii se creeaza un fel de competitie surda, care se rasfrange asupra „copiilor”.

– Citeste si: [Nunta si stresul organizarii ei][6]

Desigur, nu li se intampla tuturor asta, dar e bine sa fii pregatita. E o vorba care spune: „Zi ca ei si fa ca tine”. Pare solutia ideala, insa e asa doar pe moment. Cand se vor vedea rezultatele, pregatiti-va amandoi sa va luati perdaful, chit ca totul a fost superb. Sau e posibil ca nimeni sa nu spuna nimic, recunoscand astfel ca ar fi trebuit sa aiba incredere in voi.

– PONT: Stabiliti de la bun inceput daca parintii vor avea anumite sarcini si rugati-i sa nu actioneze fara sa ceara parerea macar a unuia dintre voi. Diferenta de gusturi intre generatii este inerenta si nu e cazul sa va incurcati reciproc.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/7-reguli-esentiale-pentru-proba-rochiei-de-mireasa
[2]: https://www.miresici.ro/articole/ritual-de-frumusete-pentru-ziua-nuntii
[3]: https://www.miresici.ro/articole/metode-anti-stres-inainte-de-nunta
[4]: https://www.miresici.ro/articole/4-certuri-in-cuplu-provocate-de-pregatirile-pentru-nunta
[5]: https://www.miresici.ro/articole/pregatirea-dinaintea-nuntii-piele-si-manichiura
[6]: https://www.miresici.ro/articole/nunta-si-stresul-organizarii-ei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here