Esti pregatita sa te plimbi cu vaporasul pe Sena? Sa-ti imbratisezi partenerul la cei peste 300 de metri inaltime ai turnului Eiffel, sa strabati in sus si-n jos bulevardul Champs Elysse si sa o privesti pe Mona Lisa de aproape si din mai multe unghiuri?

In Paris, punctul de plecare este turnul Eiffel, cel mai cunoscut simbol al Frantei, pe care il iei la picior pana la etajul al doilea si apoi cu liftul, pana la al treilea nivel. Luminile lui si ale orasului formeaza o noua constelatie, numita de indragostiti romantism pur.

Coplesita vei fi si in Catedrala Notre-Dame, ale carei proportii, dantelarii, ornamente si picturi sunt facute pe gustul regilor Frantei. Una dintre cele trei roze ale catedralei, Rose du Midi (Roza de Sud) este un dar din partea regelui Saint Louis.

Pentru a-ti reveni, o iei la pas pe Sena si respiri aer de rasfat printre cantareti, boutique-uri, cafenele literare si galerii de arta. Pe cheiul drept se afla Muzeul Luvru, intr-un fost palat regal, iar pe malul stang, Muzeul d’Orsay, care face trecerea la Arta Moderna.

Cand zici Champs-Elysees te-ai putea gandi la Calea Victoriei, dar ai fi departe de adevar. Cel mai important bulevard al Parisului, cu cele mai chic cafenele, magazine de lux si cinematografe, incepe in Place de la Concorde si continua pana la Arcul de Triumf. Este bulevardul superlativelor modei, al masinilor de epoca, al parfumurilor si miilor de turisti.

Tot aici gasesti Le Lido, un cabaret faimos pentru spectacolele lui exotice. Pentru o noapte decandenta, renumitele cabarete Moulin Rouge, Le Crazy Horse Saloon si Les Folies Bergere te asteapta cu spectacole la limita striptease-ului total.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here