Marea azurie care scalda tarmurile patriei romantismului i-a daruit locului un atu in plus fata de amestecul de influente provensale si catalane si a creat unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa – Palavas les Flots.

Din primul moment iti dai seama ca aici e un paradis pentru doua suflete-pereche. Culoarea marii, caldura nisipului fin, prospetimea palmierilor si hotelurile aliniate pe faleza fac din el destinatia ideala pentru luna de miere.

Citeste si: Luna de miere cu buget mic

Palavas se afla la doar 6 kilometri de Montpellier, orasul cosmopolit care a devenit in timp inima regiunii. Aici se ajunge usor prin diversele curse care ajung la Aeroportul Méditerranée din Montpellier si la gara centrala.

Pozitia privilegiata creeaza un sezon de vara prelungit: din aprilie pana in octombrie se poate face plaja si baie in mare. In plus, de la sfarsit de septembrie este extra-sezon, asa ca preturile sunt cu mult mai mici, in vreme ce conditiile sunt la fel de bune, avand in vedere ca nu mai este atat de aglomerat.

Chiar daca totul imbie la visare si la relaxare in doi, statiunea e plina de viata si ofera multe posibilitati de petrecere a primelor zile de miere. Pentru inceput, incercati plimbarea de la vest la est, pe una dintre cele mai late plaje din regiune. Este absolut necesara pentru a simti prin toti porii aerul sarat al sudului si pentru a descoperi statiunea in toata splendoarea ei.

Citeste si: Paris – romantismul la maxim

Apoi urcati in Farul Mediteranei, un turn ultramodern din care panorama asupra Golfului Lion si a celor doua lacuri ce separa Palavasul de restul sudului este nemaipomenita. Vizitati centrul statiunii, impartit in doua de raul Lez; la varsarea in Mediterana se formeaza un canal navigabil pe care se organizeaza concursuri de canotaj.

O plimbare cu telegondola ofera opriveliste superba asupra portului de iahturi, iar o promenada peste podurile din oras aminteste de Venetia.

Pentru cei care au ramas cu ceva bani de la nunta, strazile sunt pline de buticuri si tarabe cu suveniruri si asteapta sa fie vizitate. Un alt aspect de neratat este bucataria mediteraneeana, cu accent pe tot ce are la baza fructele de mare si salatele foarte usoare. In plus, atunci cand luati micul dejun pe terasa unei camere cu vedere la mare, nu uitati de o ciocolata calda frantuzeasca si un croissant pufos. Iar seara savurati un pahar de vin bun, cum numai in Franta se gaseste, si ascultati valurile.

Citeste si: Corsica – regina frumusetii

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here