Ce inseamna pregatirea unui eveniment competitional de talia DanceMasters?
Organizatorii se concentreaza asupra detaliilor incepand din iulie-august ale unui an pentru ca publiculsa aiba de 11 ani, in fiecare martie a anului urmator, un regal de competitii de dans la sectiunile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step) si latino (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive). Pe categorii de varsta, pe clase, in trei zile intregi de concursuri, in fata a 50 de arbitri din 15 de tari, DanceMasters atrage 2000 de dansatori din 20 de tari, uneori dansandu-se chiar si pe 2 ringuri in paralel. DanceMasters este cea mai importanta competitie internationala de dans sportiv din tara si dintre cele mai bine pozitionate international, reunind 6 concursuri cu licenta WDSF (Federatia Mondiala de Dans Sportiv), un eveniment sportiv cu 420 de premii.

Care sunt ultimele pregatiri? Incepand de joi, 27 martie, se monteaza parchetul, se pregateste Sala, sunt intampinati dansatorii si arbitrii ce sosesc aproape cu fiecare cursa la Otopeni si Baneasa; arbitrii isi primesc mapele cu programul de arbitraj care inseamna pana la 12 ore in Sala. Sportivii, sub ochii antrenorilor repeta parti din combinatii iar si iar, isi potrivesc splendidele costume, rochii fosnitoare, fracuri, isi aranjeaza coafurile, incep sa straluceasca…

Sambata 29 si duminica 30 martie se danseaza incepand cu orele 9 si pana la miezul noptii. Galele, in care se luptacei mai buni din lume, in semifinale si finale, incep la 19.30. In pauzele dintre categorii organizatorii au invitat pentru a incanta si rasplati publicul in show pe Aniello Langella –Khrystyna Moshenska (Italia), Campioni Mondiali si Europeni en-titre la Sectiunea Latino (categoria Adulti: 19-35 ani).

Vineri sunt concursuri dedicate incepatorilor-precompetitionalele si competitii nationale, sunt multi copii si parinti si bunici atrasi de explozia de bucurie si lacrimile de indarjire sportiva ale micilor dansatori, papusi perfecte.

Ca element inedit,organizatorii s-au gandit sa ofere iubitorilor de dans fara carnet de dansator ocazia sa danseze intr-o competitie de un dans: vals vienez. Momentul va fi dedicat lui Titus Munteanu,o personalitate a televiziunii siun adevarat sustinator al dansului sportiv din taranoastra (al carui Vicepresedinte de Onoare a fost).

Varful ierarhiei mondiale de dans sportiv vine la Bucuresti pentru DanceMasters. La editia a 10-a, anul trecut, in competitia cea mai bine cotata de standard, WDSF World Open au dansat 14 din primele 50 de perechi din clasamentul mondial, si, extrem de rar, perechile clasate pe locurile 1,2 si 3 in clasamentul mondial, perechi care nu se prea intalnesc toate trei in aceeasi competitie, cu exceptia Campionatelor Mondiale si Euoropene… La Latino s-au intrecut 15 perechi din primele 50 de perechi mondiale, aducand stralucire in fata tribunelor ridicate in picioare. Atmosfera pe care a creat-o publicul in Semifinale si Finale a ridicat energia si incantarea dansatorilor de elita la un nivel la caredoar cateva competitii de dans sportiv din lume o pot face.

Informatii detaliate pe site-ul evenimentului: www.dancemasters.ro

Biletele se gasesc in magazinele partenere si la Eventim. Sunt valabile intreaga zi , cu multiple intrari, iar copiii beneficiaza de reducere. Pentru cei ce vor sa vada in cel mai mic detaliu sunt in vanzare si locuri la mesele din jurul ringului, care beneficiaza de statut VIP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here