##Documentarea
Obiceiurile variaza in functie de regiunea in care are loc nunta, insa nu te impiedica nimeni sa pastrezi traditiile locului unde te-ai nascut, daca te-ai mutat in alt oras (sau tara).

Sigur ca nu le poti urma pe toate, deoarece risti sa-ti transformi nunta intr-un maraton, insa poti alege ce ti se pare important, interesant si care sa nu solicite un efort prea mare din partea ta si a mirelui. Plus ca unele chestii (vezi strigatul darului) nu mai corespund principiilor etice ale societatii moderne…

Cine-ti poate furniza informatii despre aceste traditii? Bunica sau alta persoana varstnica e cea mai indicata alegere, insa poti apela si la o agentie de organizare. Incepe sa te pui la punct cu detaliile legate de traditii cu 3-4 luni inainte de nunta propriu-zisa.

##Confruntarea cu realitatea
Multe traditii pot fi greu de pus in practica in marile orase; sosirea mirelui la petit calare pe cal ar fi foarte romantica, dar i-ar fi cam greu sa faca fata traficului rutier, plus ca nu toti barbatii s-ar avanta sa ia lectii de echitatie in febra pregatirii nuntii. O nunta traditionala presupune multi [invitati][1], asa ca va trebui sa stii din capul locului pe cine vrei sa chemi pentru a putea rezerva localul, mai ales ca traditiile nu pot fi toate materializate daca restaurantul se afla, de exemplu, la ultimul etaj al unui hotel sau in plin centrul orasului.

##Planificarea
Stii exact ce vrei, ai facut lista cu tot ce-i realizabil (din punct de vedere practic), acum trebuie sa te apuci sa detaliezi si sa inchei intelegeri cu cei care te vor ajuta, fie ca alegi o agentie specializata – care iti poate pune la dispozitie toate serviciile cerute, chiar daca nu se afla in portofoliul lor – fie ca faci totul pe cont propriu. Va depinde de bugetul tau si abia dupa ce decizi suma disponibila vei putea spune ca ai definitivat lista cu toate serviciile dorite.

##Avantaje
– toata lumea se va simti bine, deoarece este familiarizata cu meniul si stilul muzicii
– momentele traditionale bine plasate dezmortesc atmosfera

##Dezavantaje
– un meniu mult prea incarcat iti trimite invitatii la [somn][2]
– multe dintre obiceiuri ii solicita mult pe miri, care sunt si asa extrem de agitati
– daca iubitul tau nu e un mare dansator, s-ar putea sa “joci” de una singura…
– daca vrei o [rochie][3] in alta culoare decat alba, ea nu se va potrivi nicidecum cu specificul nuntii tale; prin traditie, rochia de mireasa este alba.

PONT: Daca vrei ca nunta sa-ti fie presarata cu evenimente traditionale – dansuri sau alte momente artistice – fa in asa fel incat sa desemnezi una sau mai multe persoane care sa dea startul sau sa-i coordoneze pe cei care vor intra in “scena”, nu o faceti tot voi. De fapt, pe vremuri se anagaja un “vornic” (maestru de ceremonii), care anunta fiecare moment in parte.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/10-categorii-de-invitati-de-care-te-poti-lipsi
[2]: https://www.miresici.ro/articole/ghidul-unui-somn-odihnitor
[3]: https://www.miresici.ro/articole/alege-ti-rochia-in-functie-de-culoarea-pielii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here