Fireste ca pe capul tau sunt cele mai multe dintre probleme: rochia, accesoriile, [invitatiile][1], gandul ca unii invitati iti pot ruina petrecerea, sala, muzica, valsul, mancarea, florile, lumanarile, [cadourile nasilor][2], tinutele parintilor, domnisoarele de onoare si multe, multe altele.

Desi ti-ai dori sa scapi de atatea sarcini, parca nici nu-ti vine sa le lasi pe mana altora, fara ca tu sa controlezi totul. Dar astfel risti ca la nunta sa fii epuizata de la atata stres!

Solutia? Oameni de incredere! Primul este viitorul tau sot – el se va ocupa de o parte din sarcini, dupa ce tu vei fi luat cunostinta despre ce e vorba.

Apoi, prietenele tale, sora ta, o verisoara… si ele iti pot fi de mare ajutor, preluand o parte din sarcini, dupa ce tu vei fi verificat in prealabil si te-ai asigurat ca persoana cu pricina a inteles exact ce are de facut.

##Stresul petrecerii
E vorba de acea stare de nervozitate pe care o simti pana in momentul in care adunarea incepe sa semene a petrecere, si care revine in episoade atunci cand vreun [invitat][3] se da in stamba, cand un chelner (sau poate o domnisoara de onoare) se imbata din vinul bun adus de bunicul, sau un invitat care se crede talentat si inzestrat pune stapanire pe microfon pentru un recital, cu tot cu miscare scenica, numai bun de alungat mesenii.

Sigur ca nu te poti ridica de pe „tronul” tau de printesa pentru a-i pune la punct pe „intrusi”. De data asta se va ocupa tatal, fratele, un var sau un prieten, insarcinat dinainte, bineinteles, cu prevenirea si stingerea conflictelor. Dar pentru ca el nu poate sa iti alunge si stresul, trebuie sa iti impui singura sa nu te mai gandesti obsesiv la toate lucrurile care ar putea sa nu mearga bine in seara cea mare.

Un sfat care functioneaza de fiecare data: in [ziua nuntii][4], cand iti vei vedea iubitul ca iti intinde mana pentru a te duce la biserica sa-i fii mireasa, spune-ti ca asta e ziua ta si ca nimic nu ti-o va strica. Acum ai ochi doar pentru iubitul tau cel chipes, care te soarbe din priviri de cand te-a vazut in rochia ta diafana.

Apoi, lasa-te furata de vise si de basme in care tu esti printesa, iar el e printul fermecat. Simte-te asa cum ti-ai imaginat tu ca se simt printesele, si bucura-te de privirile pline de emotie ale celor care tin la voi. Nu in ultimul rand, propune-ti sa te distrezi asa cum ti-ai dorit mereu, pentru ca asta e ziua despre care vrei sa-ti amintesti doar lucruri frumoase, nu incidente banale si alte prostii insignifiante, pana la urma.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/confectioneaza-ti-singura-invitatiile-de-nunta
[2]: https://www.miresici.ro/articole/cadourile-potrivite-pentru-nasi
[3]: https://www.miresici.ro/articole/10-categorii-de-invitati-de-care-te-poti-lipsi
[4]: https://www.miresici.ro/articole/pregateste-ti-geanta-pentru-urgentele-din-ziua-nuntii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here