Aterizata in Bamako, capitala plina de viata cu cladiri in stil sub-saharian-sudanez, trebuie sa cauti piata, cel mai placut si mai animat loc din oras.

De aici poti cumpara cele mai colorate haine lucrate manual si vopsite in casa, masti traditionale pentru pereti sau obiecte decorative din ceramica.

Pentru a vedea cea mai mare colectie etnografica mergi la Muzeul National, iar pentru o intalnire blanda cu fauna si flora zonei mergi in parcul national Bouale Loop. Cu o masina inchiriata urmeaza traseul de-a lungul fluviului Niger, pana la moscheele din lut de la Djenne si Mopti, apoi la Timbuktu si prin teritoriul Dogonilor. Satele mici de 500-700 locuitori sunt unul dupa altul, la baza unei faleze numita Bandiagara, in peretii careia se mai vad casele pigmeilor tellem, bastinasii pe care i-au gasit aici Dogonii.

In fata celei mai mari moschei din nisip din Djenne vei gasi cea mai interesanta piata din Africa, plina de fructe din oazele din nord, bubu-uri viu colorate (haine brodate), ceramica si animale. Moscheea este restaurata in fiecare an, la sfarsitul sezonului ploios.

Drumul intre Mopti si Timbuktu il continui cu o barca. In Timbuktu vei gasi oameni veseli si relaxati care coc painea in strada si canta in timp ce muncesc. Nu rata niciun festival de muzica, pentru ca aici ai sansa sa vezi hainele femeilor tuareg, prezentate chiar de ele.

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here