Tot mai puține mirese aleg să-și facă singure machiajul din ziua nunții, încredințând această sarcină makeup-artiștilor.

E o decizie înțeleaptă,mai ales dacă te gândești prin prisma provocărilor specifice unui eveniment precum nunta: rezistența machiajului (mai bine de 24 de ore), diferența între machiajul de fotografie și cel de stradă și, desigur, pentru că reușita look-ului este crucială; „oricărei mirese trebuie să-i placă cum arată în poze și la zece ani după nuntă,”după cum spune Bobbi Brown] în cartea sa, „Makeup Manual”.

Mai sunt însă și mirese care preferă ceva simplu, natural, alegând să se machieze singure. Indiferent care ar fi opțiunea ta, învață câteva trucuri de machiaj de mireasă de la makeup-artistul Bobbi Brown; îți vor fi de mare folos și cu alte ocazii speciale, nemaifiind necesar să apelezi un profesionist pentru machiaj.

Regulile machiajului de mireasă

„Machiajul de mireasă trebuie să aibă destulă culoare ca să compenseze albul rochiei”, spune Bobbi; „nu uita, este o mare diferență între hainele de zi cu zi și rochia de mireasă, deci trebuie să fie o diferență și între machiaje”. O altă regulă importantă, în viziunea makeup-artistului, este acordarea unui interval rezonabil sesiunii de machiaj, în jur de 45 de minute.

„Lumina naturală este cea mai potrivită pentru aplicarea machiajului”, recomandă Brown, care ne sfătuiește să ne machiem sau să fim machiate lângă o fereastră mare și luminoasă sau măcar o lampă foarte puternică.

„Folosește o cremă hidratantă, care va pregăti pielea pentru machiaj”, mai spune Bobbi, însă ne sfătuiește să evităm cremele pentru protecție solară (o zi este permis!), deoarece acestea ar reflecta o cantitate mare de lumină în cazul fotografiilor cu flash, și fața ar ieși „arsă”.

„Pune ochii în valoare iluminând orice urmă întunecată aflată pe zona de sub ochi”, folosind produse pentru camuflarea cearcănelor (corector & concealer).

„Fotografia cu flash accentuează tounurile rozalii”, atrage atenția Bobbi Brown, propunând uniformizarea pielii cu un fond de ten cu sub-tonuri gălbui: „începi în jurul nasului și gurii, unde există mai multă roșeață, apoi întinde pe restul feței”.

„Fixează concealer-ul și fondul de ten cu pudră translucidă sub formă de pulbere”* spune ea, explicând că pudra aplicată cu un pămătuf previne strălucirea feței, o condiție esențială pentru ca pozele de nuntă să nu aibă nevoie de prelucrare în Photoshop.

Dacă rochia ta de mireasă are un decolteu generos, aplică pe gât și piept „pudră bronzantă; aceasta va garanta că există echilibru între nuanța tenului și cea a pielii.

„Pentru o îmbujorare delicată și de durată, folosește două nuanțe de blush”, recomandă Bobbi. „Începe cu o nuanță naturală, aplicând-o pe vârful pomeților, întinzând-o până la linia părului, apoi în jos. Încheie cu o tușă de blush mai aprins numai pe culmea pomeților”. Pentru un plus de luminozitate, Bobbi propune și un strat de balsam sau pudră lucioasă.

„Culorile neutre, maro-ul și nuanțele palide par șterse în poze”, avertizează makeup-artistul, sugerând folosirea unui ruj cu una sau două mai aprinsă decât ce porți de obicei pe buze. „Rozurile și movurile sunt o alegere bună pentru mirese”. Iar pentru a te asigura că rujul rezistă cu brio primului sărut oficial, Bobbi Brown sugerează conturarea cu un creion, umplerea conturului și apoi aplicarea rujului.

„Definește-ți sprâncenele cu o nuanță delicată, mată, care să se potrivească culorii părului”, spune Bobbi. Totodată, pentru a-ți ilumina arcadele, poți folosi o nuanță mată (ca să nu reflecte lumina) de alb dacă ai pielea deschisă, sau de vanilie, dacă ai tenul închis.

„Folosește un tuș rezistent la apă, care să facă față lacrimilor”, spune Brown, dar dacă vrei să creezi o formă din fard de pleoape, asigură-i rezistența aplicând-o cu o pensulă subțire, înmuiată în prealabil în apă, completează makeup-artistul.

Pentru a avea gene lungi și curbate], este esențial, spune Bobbi, „să folosești un ondulator pentru gene înainte să aplici primul strat de mascara”. Și aceasta din urmă trebuie să fie waterproof, tot din cauza emoției momentului!

După ce termini cu machiajul ochilor, încheie aplicând o tușă iluminatoare „pe arcade, pentru a-ți pune în valoare ochii și pentru a obține un efect instantaneu de lifting. Trece-ți un deget printr-o nuanță deschisă de fard mat și aplic-o prin tapotare ușoară în colțul extern al arcadelor”, mai spune Bobbi Brown.

Privește acum rezultatul; e ca și cum te-ar fi machiat un makeup-artist dar… cu mâinile tale! De-acum te poți descurca și singură, iar machiajul va fi rezistent, va da bine în poze și, nu în ultimul rând, va fi impecabil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here