Primul pas, obligatoriu, pentru realizarea machiajului smokey eyes, presupune neutralizarea oricărei umbre din jurul ochilor: folosește un corector galben pentru a acoperii cearcănele (tonurile violacee ale cearcănelor sunt optim acoperite cu galben) și unul verde pentru a anula roșeața de pe pleoapa superioară. Întinde un corector bej deschis în colțurile interne ale ochilor, pînă spre puntea nasului / vei vedea că ochii nu mai par atât de apropiați și mici. Apoi întinde fond de ten pe toată fața, inclusiv în jurul ochilor.

Aplică un fard bej-auriu pe toată suprafaţa pleoapelor, până la sprâncene. Auriul va îmblânzi nuanța corectorului, încă vizibilă pe sub fondul de ten, și va da luminozitate ochilor.

Conturează pleoapele superioare și apoi pe cele inferioare pe sub linia genelor, cu un creion maro-închis, de la jumătatea ochilor şi până în unghiurile exterioare, lărgind astfel forma ochiului. Estompează ușor dâra cu capătul din burete al creionului și aplică peste ea un strat fin de fard de pleoape asorat . Folosește o pensulă cu vârf subțire pentru a aplica discret fard și pe porțiunea aflată între unghiul intern și jumătatea ochiului.

Așterne un fard bej-metalizat în colțurile interne ale ochilor, pentru a obține instant mai multă strălucire, contracarând astfel efectul întunecat cauzat de umbrele nasului. Apoi conturează cu același creion bej marginea pleoapelor inferioare – albul ochiului capătă în acest fel şi mai multă amploare.

Ondulează-ți genele cu un clește cu protecție de silicon și apoi aplică o mascara pentru a le fixa. Așterne un strat și așteaptă să se usuce (genele vor fi astfel „încremenite” în poziția rezultată în urma ondulării), apoi aplică încă un rând, pentru mai mult volum.

N-ai fi crezut vreodată că poți purta un astfel de machiaj și te-ai temut că-ți face ochii să pară minusculi? Nu-i așa că ți-ai schimbat părerea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here