O croaziera din Genova pana la micuta insula Lampedusa iti va satisface setea de aventura intr-o lume exotica afro-europeana.

Este cel mai sudic punct al Italiei, atat de aproape de Africa incat iti trece prin cap sa te intorci acasa pe un alt drum, prin Tunisia.

Lenea te invaluie cand iti lasi privirea sa se odihneasca in largul marii. Peisajele spectaculoase ale acestei insule vulcanice, albastrul marii turcoaz care se schimba in verde de smarald pentru a sculpta stancile insulei atrage un numar de turisti care tripleaza populatia de 5.000 de pescari.

Cactusii infloriti si testoasele care vin sa-si depuna ouale pe plaja iti vor fura multe ore de cautare si asteptare. Iubitorii de scuba-diving se simt in lumea lor, pentru ca aici coralii, pestii colorati si buretii sunt peste tot.

Localnicii sunt pe scutere, considerate cele mai bune mijloace de transport pentru a da ocol insulei, a-i cerceta golfuletele, magazinele de suveniruri pline de barcute din lemn sau dulceturi traditionale si pentru a intra in vorba cu pescarii care scutura buretii pe plaja si ii atarna la uscat. Roma, strada principala, este plina de magazine si cafenele incarcate cu turisti la ora micului dejun si seara, din aprilie pana in octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here