In cateva ore treci de la muntii acoperiti de zapada la desert si la cea mai sarata mare, Marea Moarta, in timp ce vizitezi locuri biblice vechi de milenii.

Inainte de a pleca spre Eilat, la Marea Rosie, o zona cu posibilitati de distractie, vizitezi si partea veche a orasului Tel Aviv, Jaffa, unde sunt multe galerii de arta ale unor artisti recunoscuti in lumea intreaga. Pe langa atmosfera boema, Jaffa ofera si o panorama superba asupra Tel Avivului. Este un oras cat o lume, cu zona restaurata Neve Tzedek, cu galerii, restaurante exclusiviste si bucatarie internationala.

Ierusalimul este un loc spiritual si istoric, iar satele de pe Muntele Carmel sunt pline de magazine care vand suveniruri lucrate manual. In Ierusalim merita sa vezi cu ochii tai locurile sfinte: Mormantul Sfant, Biserica Nasterii, Mormantul Fecioarei Maria si Via Dolorosa. Mormantul Sfant si Biserica Nasterii iti misca sufletul. Drumul Crucii pune laolalta oameni din toate colturile lumii, daca nu cu aceeasi credinta, macar cu aceleasi sperante. Cafenelele, restaurantele si magazinele sunt deschise aici pana dupa miezul noptii.

Eilatul este insorit si cald tot timpul anului, un oras plin de viata, cu iahturi luxoase si plaje imprejmuite cu palmieri. Observatorul Submarin nu trebuie ratat si nici sansa de a face scuba-diving in corali si pesti exotici. Pe partea cealalta a marii se vad luminile Iordaniei, care poate fi vizitata intr-o excursie de o zi la Petra si Aqaba, pentru ca alta zi sa fie rezervata Egiptului.

– Cost mediu sejur de 9 zile (avion + cazare cu mic dejun inclus): 800 euro/ persoana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here