Aperitivele pentru acestia, peste 10.000 la numar, au fost pregatite de 21 de bucatari condusi de bucatarul sef al Palatului Buckingham, Mark Flanagan. Acestea au continut salata de crab Cornish pe pat de lamaie, sparanghel fiert cu sos Hollandaise, oua de prepelita cu telina, budinca Yorkshire cu friptura de vita la gratar, mousse de hrean, somon afumat pe blini de sfecla rosie, rulada de branza de capra cu alune de padure caramelizate sau ciuperci salbatice.

Si deserturile s-au ridicat la nivelul unei nunti regale – pate de portocale rosii, tarte de zahar ars cu rubarba, praline cu fructul pasiunii, trufe de ciocolata neagra sau prajitura Opera.

Tortul principal al nuntii a avut opt etaje si a fost format din 17 torturi individuale de fructe, dintre care 12 reprezentau baza. A fost decorat cu frisca si glazura alba si a avut pana la 900 de flori din glazura si 17 varietati de frunze decorative.

Florile decorative au fiecare cate o semnificatie:

– trandafir alb – simbolul national al Angliei
– narcisa – simbolul national al Tarii Galilor
– trifoiul – simbolul national al Irlandei
– ciulinul – simbolul national al Scotiei
– frunza de stejar – putere, rezistenta
– mirt – dragoste
– iedera – casatorie
– crin – umilinta
– trandafir – fericire
– sweet William – zambet
– caprifoi – legatura dragostei
– floare de mar – noroc
– iarba alba – protectie
– iasomie – amabilitate
– gebera – inocenta

Cel de-al doilea tort, ales de Printul William, a fost un tort de biscuiti cu ciocolata realizat de McVitie. Nunta Printului William cu Kate Middleton a avut loc pe 29 aprilie 2011, la Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here