Frumusetea naturii a atras in Florenta mari artisti precum Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci si Raphael.

Tocmai de aceea, Galeria Uffizi are cea mai importanta colectie de opere ale Renasterii si este cel mai vizitat muzeu al Italiei. Ar fi ideal sa ai bilete rezervate cand ajungi acolo, pentru a evita cozile interminabile.

Centrul istoric al Florentei este inscris in patrimoniul cultural UNESCO din 1982, iar cel mai popular loc este Domul Santa Maria del Fiore (Biserica Sfintei Maria a Florilor), renumit pentru floarea de liliac, care este simbolul Florentei.

Inauntru incap 20.000 de oameni, iar exteriorul de marmura verde, roz si alba este o adevarata opera de arta. In plus, peisajele care se dezvaluie din turnul catedralei, dupa ce ai urcat 463 de trepte iti vor taia respiratia (daca urcusul pana in varf n-a facut-o deja).

Cea mai faimoasa piata din Florenta este Piazza della Signoria, locul unei expozitii de sculpturi, dar si zona in care cafenelele si restaurantele sunt de un farmec aparte. Tot aici este Palazzo Vecchio (Palatul Vechi). Ponte Vecchio (Podul Vechi) este plin de culoare si istorie care incepe in anul 1345.

De aici iti poti cumpara bijuterii din aur si argint si te poti fotografia in decorul raului Arno. Peste tot in Florenta, plimbarile pe strazile orasului iti vor scoate in cale magazine cu haine (mai ales din piele), bijuterii, suveniruri, antichitati si, desigur, arta.

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here