Iată trei metode verificate, pentru ca părul tău să se lungească văzând cu ochii.

Uleiul de măsline. Poate că ți se pare ciudat, dar acest elixir al zeilor chiar poate face părul să crească mai repede. Masează-ți scalpul cu ulei timp de 10 minute (nu-ți face griji pentru îngrășarea scalpului; uleiul de măsline va dizolva sebumul, pentru ca apoi să fie îndepărtat cu șampon, la spălat). Masajul va stimula circulația sângelui la nivelul scalpului, care, la rândul său, va stimula părul să crească mai rapid. Nu în ultimul rând, uleiul de măsline va combate afecțiunile fungice și bacteriile de pe scalp, care pot stopa creșterea sau favoriza căderea părului. Încălzește puțin uleiul înainte de a-l aplica pe scalp, astfel încât acesta să poată penetra mai bine pielea și părul. În același scop poți folosi și uleiul de semințe de in!

Oțetul de mere. Remediul folosit de mama și bunica pentru păr mai strălucitor, este, de fapt, și un bun stimulent pentru creșterea mai rapidă a părului. Atenție, însă, este important ca oțetul să fie din mere, nu de alt gen! Oțetul de mere nu este supus distilării, procedeu care distruge mineralele și enzimele din măr, necesare părului. Amestecă o parte oțet cu două părți de apă rece și clătește-ți părul la duș, după ce aplici și clătești balsamul. Așteaptă cinci minute cu capul pe spate (să nu-ți intre în ochi), apoi clătește-te cu apă călduță, apoi mai rece, să se închidă cuticula.

Antioxidanții. O dietă bogată în antioxidanți nu este esențială doar pentru o piele tânără și frumoasă. Despre vitaminele A și C se spune că ar fi capabile să stimuleze creșterea părului deoarece susțin imunitatea și stimulează reînoirea celulelor responsabile de creșterea părului.

ATENȚIE! Ai vicii? Și acestea îți pot împiedica părul să crească mai repede! Fumatul , cafeaua, cola și băuturile carbogazoase nu sunt o amenințare doar pentru pielea ta, ci și pentru păr, încetinindu-i creșterea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here