Faptul că ai un as în mânecă, adică vei lăsa machiajul în seama unui makeup-artist, nu ar trebui să te facă să amâni totul pe ultimul moment. Pielea, unghiile, ba chiar și buzele, au nevoie de un program de pregătire, pentru ca machiajul să le înfrumusețeze, nu să le corecteze! Iată ce ai de făcut pentru ca buzele tale să fie catifelate și „pline” în ziua cea mare.

Exfoliază-le des

Buzele dau primul indiciu că organismul începe să se deshidrateze, uscându-se tot mai tare. Nu uita să bei multă apă zilnic și exfoliază-le de fiecare dată înainte de machiaj cu o periuţă de dinţi umedă timp o jumătate de minut, cu mişcări circulare, scăpând de celulele moarte (niciodată să nu smulgi pielițele uscate, riști să te alegi cu răni) şi stimulând circulaţia sângelui (coloritul lor va deveni mult mai intes), creând astfel un efect instantaneu de mărire. Un bun exfoliant pentru buze este și amestecul de miere cu zahăr brun, pe care-l poți aplica prin frecarea ușoară cu degetul arătător. Abține-te să-ți lingi buzele, însă, saliva le usucă! Clătește-le mai bine cu apă rece.

Hrănește-le zilnic

Aplică un balsam hrănitor (ideal chiar reparator) pe buze, într-un strat generos. Lasă-l să pătrundă profund în buze timp de vreo 30 minute, ca pe o mască hidratantă. Ar fi bine să faci asta în fiecare zi, astfel încât să impiedici uscarea buzelor. Un alt factor dăunător este climatizarea din mașină, care poate usca pielea, nu doar aerul! Totodată, ai grijă la soarele puternic, buzele sunt acoperite tot cu piele, care are nevoie de protecție solară, iar unele balsamuri și rujuri au SPF integrat!

Folosește „stimulente”

Extractul de ghimbir, scorțișoara, piperul roșu Cayenne, uleiul de cuișoare sunt ingrediente bine-cunoscute pentru capacitatea de a mări volumul buzelor. Amestecă unul la alegere cu puțin balsam de buze și aplică apoi pasta pe buzele curate, folosind o pensulă plată.

Exerciții pentru buze

Ți se pare stupid să-ți antrenezi buzele pentru primul vostru sărut în calitate de soț și soție ? Nu e așa deloc, ba dimpotrivă, e un lucru extrem de folositor. Crezi ori ba, e foarte posibil ca acesta să nu vă „iasă” din cauza emoțiilor, deci iată un motiv numai bun să repetați momentul înainte (poziția capului fiecăruia, de exemplu, dacă nu cumva vrei să vă dați cap în cap!). În plus, „exercițiile” ajută și la mărirea în volum a buzelor, datorită stimulării circulației. Ce alte anternamente mai poți face ? Tuguie-ți buzele de câteva ori zilnic, cască puternic de câteva ori (un fel de stretching) și fă vocalize. Nu vrei ca primul „da” să-ți iasă gâtuit, nu ?

Metode artificiale?

Cu siguranță ți-a trecut prin minte să-ți modifici puțin buzele pentru nuntă, nu-i așa? Metode sunt o grămadă, de la cele mai simple, non-chirurgicale, și până la cele complexe, semi-permanente sau definitive și cu caracter invaziv. Dacă alegi să faci o astfel de procedură, informează-te dinainte și alege doar saloane cu prestigiu, pentru că riscurile sunt destul de mari, aspectul buzelor în cea mai importantă zi fiind unul… minor! Totodată, nu exagera; niște buze prea pline, cu mult diferite de cel naturale, se vor observa imediat, dând feței un aspect ciudat!

Alege culoarea potrivită

Trebuie să ții cont de dantura ta atunci când îți alegi rujul, pentru ca zâmbetul tău să fie impecabil. Dacă nu ai dinții foarte albi nici după tratamentul de albire, evită rujul roșu, corai, portocaliu sau orice are tentă gălbuie în machiajul de mireasă. Optează mai degrabă pentru tonuri „nude” sau reflexe albăstrui (găsești și ruj roșu cu tentă indigo, roz închis, burgundy, violet).

Îngrijește-le corect

Chiar dacă rujul s-a „dus” primul de pe buze, nu înseamnă că trebuie să neglijezi zona la machiaj; pigmentul e încă în piele. Curăţă-le cu un demachiant dedicat zonei ochilor. Acesta este conceput special pentru a îndepărta cu blândeţe urmele de creion sau tuş, și va dizolva și culoarea de pe buze fără a le deshidrata. După demachiere și clătirea feței, hidratează-le cu un balsam regenerator.

Machiaj de mărire

Înainte să te grăbești să-ți faci o programare pentru mărirea buzelor, încearcă o tehnică de machiaj menită să-ți facă buzele mai apetisante. Defineşte-le cu vârful unui creion de culoarea rujului pe care urmează să-l aplici. Pentru a le da culoare, folosește mai întâi un produs pentru pigmentarea buzelor (lip stain sau lip tint) – acestea umplu țesutul de culoare, dar nu se transferă de pe buze. Îndrăznește să apropii mai mult de margine, pentru a crea impresia unor buze mai voluminoase. Aplică apoi rujul, într-un strat gros, folosind o pensul de buze, și tapotează cu un șervețel. Reaplică, presează din nou cu șervețelul și așterne iarăși rujul. Aplică apoi gloss extra-strălucitor în centrul buzelor. Nu-i așa că habar n-aveai că ai buze atât de „pline”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here