Cantareata Elena Gheorghe a sarbatorit in aceeasi zi doua dintre cele mai importante evenimente din viata ei: botezul baietelului ei, Nicholas, si cununia religioasa cu logodnicul sau, Cornel.

Pentru aceste ocazii speciale, Elena a ales sa pastreze datinile machedonesti.

Sambata, pe 7 iulie, la restaurantul Jubile The Ballroom din zona Decebal, Elena a facut dupa obiceiul machedonesc „nunta fetei”.

Solista si domnisoarele de onoare, sapte la numar, au pregatit un aluat special, o turta specifica aromanilor, pe care au copt-o si au impartit-o apoi invitatilor.

La aceasta petrecere un rol important l-a avut si nasul, Nicu Gheara, care a trebuit sa faca hlambura, mai exact sa coase un steag specific machedonesc caruia i-a pus trei mere rosii in varf si pe care l-a dansat intr-o hora in care mirii nu au avut voie sa participe. Obiceiul este ca hlambura sa se fure, iar nasul sa o rascumpere cu bani.

Elena a pregatit celor 100 de invitati care si-au anuntat prezenta la petrecere si traditionala pita machedoneasca. „Pita este nelipsita la nuntile noastre machedonesti. Este un fel de placinta cu foi, in care se pun diverse umpluturi – branza, praz” , povesteste Elena.

Formatia Steaua Di Vreari, cu care solista a colaborat pentru albumul machedonesc „Lilicea Vreariei” si ansamblul de dansatori Pilisterlu au intretinut atmosfera petrecerii de la Jubile The Ballroom. Aceasta este traditia pe care aromanii obisnuiesc sa o tina cu o zi inainte de nunta.

Tot sambata, inainte de petrecere, Elena a avut emotii pentru crestinarea baietelului ei. Artista a ales pentru botezul lui Nicholas o biserica cu care are o legatura speciala, parohia din Clinceni a tatalui sau, care a fost si cel care a oficiat botezul.

Dupa crestinarea micutului Nicholas, tot alaiul s-a indreptat catre Jubile The Ballroom pentru a petrece „nunta fetei”, in frunte cu micutul proaspat botezat, primul copil al tinerilor insuratei. Cantareata le-a cerut celor de la Jubile sa-i pregateasca si o camera speciala pentru baietelul ei, acolo unde micutul s-a putut odihni dupa botez, atent supravegheat de bona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here