Dubrovnik, oras situat pe coasta de sud a Dalmatiei, este locul perfect pentru cuplurile de indragostiti.

George Bernard Show zicea ca este paradisul pe pamant si, desi ai auzit multe despre Dubrovnik, orasul medieval cel mai bine conservat din Europa, vei fi surprinsa de exclusivismul locului.

Te vei pierde in labirintul strazilor medievale, cu stiluri gotice, renascentiste si venetiene si vei ramane sa te odihnesti la una dintre cafenelele de la strada. In Orasul Vechi, pasii te vor purta pana la zidurile care il inconjoara pe 1.940 de metri si vei cerceta fiecare fort, bastion sau turn. Sub zidurile orasului, vei intalni numerosi artisti care lucreaza si vand tablouri in acelasi timp, iar pe ziduri te vei amesteca printre turisti, in asteptarea apusului.

La pas prin Dubrovnik vei descoperi doua dintre cele mai frumoase locuri, Palatul Rectorului si Manastirea Franciscana. Tot pe strada principala Stradun este fantana lui Onofrio, pe care se catara copiii pentru a-si potoli setea. Imprejurimile pot fi vizitate in excursii de o zi. Nu trebuie sa ratezi o croaziera pana la insulele cu caprioare, numite Elafite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here