Dacă îți freci deja palmele de nerăbdare, ești unde trebuie, avem nevoie de miresici entuziaste și creative! Noi îți oferim doar câteva indicații simple pentru a realiza decorațiuni DIY simpatice din sticlă, pe când adevărata muncă de creație stă în viziunea și munca ta. Să începem!

A spus cineva nuntă rustică?

La o nuntă cu specific rustic (sau tradițional românesc) poți să creezi decorațiuni pentru mesele invitaților din borcane reciclate. Ai nevoie de minim 1 borcan pentru fiecare masă de diferite forme și dimensiuni, rotunde, amfore, hexagonale sau pătrate, înalte sau scunde, pe care le poți găsi în piață (pentru conservele de iarnă) sau le poți comanda pe internet.

Cum decorăm borcanele?

Borcanele vor înlocui vazele în proiectul nostru iar noi le vom oferi și un aer romantic.

1. Ai nevoie de pânză de sac (iută) și o bandă de dantelă, ambele se găsesc la metru la mercerii și un adeziv pentru textile. Taie din pânza de sac un dreptunghi cam de aceeași dimensiune cu o etichetă normală de pe borcan, având grijă să nu se deșire țesătura și apoi lipește materialul în jurul borcanului. Din banda de dantelă (albă sau într-o culoare puternică) realizează o fundă frumoasă, pe mijlocul ”etichetei” de pânză. Lipește și funda de pânza de textil ca să te asiguri că nu se va desface în timpul petrecerii.

2. Decorează marginile ”etichetei” de pânză cu dantelă iar în mijloc scrie numărul mesei ca să nu mai fii nevoită să folosești alte cartoane cu numărul mesei.

3. Decorează borcanul simplu, doar cu o fundă lată din organza, material care se modelează frumos și se găsește în culori diverse.

4. Poți să colorezi borcanele cu vopsea spray acrilică. Îți recomandăm să alegi nuanțe pastelate, mate și o nuanță cu sclipici.Întinde mai multe ziare pe o masă afară și încearcă să acoperi toată suprafața sticlei. Daca vrei să le vopsești doar pe jumătate, lipește înainte o badă adezivă care să delimiteze perfect zona pe care vrei să o colorezi de cea care trebuie să rămână transprentă.

5. Adaugă în ecuație și sticle. Cumpără-ți o perioadă de timp apa îmbuteliată în sticle, nu în pet-uri și renunță o perioadă de timp la a mai recicla sticlele de vin și alte băuturi fine. Știclelor le poți aplica același ”tratament” de înfrumusețare ca și borcanelor: funde textile, vopseluri în culori curajoase și pete de sclipici!

6. Borcanele pot folosi și ca suport de lumânare. Îmbracă borcanul într-o dantelă elastică, pune-i la gât o fundă sau colier din perle și pune înauntru o lumânare mai mică decât el. Poate să fie chiar și o pastilă care plutește pe apă.

7. Sticlele pot fi sfeșnice superbe dacă dispui și de recipientele potrivite. Băuturile fine se vând în sticle cu design impresionant așa că roagă-ți prietenii să ți le doneze ție după ce consumă conținutul. Dacă ai nevoie de un număr mai mare, poți să faci rost probabil și de la un bar. Cumpără lumânări roșii și ești gata.

Pentru mai multe idei vizuale despre decorațiunile DIY te invităm să ne vizitezi și pe profilul de Pinterest, aici. O să îți placă!

Ce flori folosim în vazele DIY?

Renunță la buchetele cu aspect perfect de la florărie. Poți să cumperi chiar tu din piață florile la grămadă pentru a le aranja singură și te va costa mai puțin iar efectul va fi unul autentic, în ton cu vazele tale chic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here