Totuși, norocul meu, deși aș fi preferat să câștig la Loto, a fost că am prieteni cu umor, deloc scorțoși, care știu să se distreze. Mie nu-mi plac nunțile și nici botezurile – de altele mai rele nici nu încape discuție. Dar am niște amintiri care-mi vor stârni un hohot de râs mereu și pentru care a meritat să mă duc la teribilul dar, până la urmă, fericitul eveniment.

Să n-o mai luăm pe ocolite și s-o spunem pe-aia dreaptă: toți mergem la nuntă pentru băutură, dans, din obligație și pentru mâncare (fix în această ordine). Unul dintre cei mai dragi prieteni ai mei, mire la momentul respectiv, a mirosit acest aspect, deloc de neglijat, iar la sfârșitul petrecerii a oferit nuntașilor, în loc de mărturii, câte o punguță elegantă de cadou pe care scria „Kit anti-mahmureală“. Pusese acolo un analgezic, o sticlă mică de băuturică (căci cui pe cui se scoate), o compresă și un suc energizant. Unii s-au simțit jigniți, ceea ce a făcut ca situația să fie și mai amuzantă. Dar, până la urmă, să apreciem spiritul practic.

La altă nuntă, cu ștaif, pe malul Mării Negre, pe lângă fotografii de rigoare, prietena mea a angajat un pictor. Care a imortalizat câteva secvențe mai bogate-n profunzime. E adevărat că lumea l-a privit mirată pe artist care a captat o parte (mare) din atenție vrând-nevrând, dar situația în sine a fost inedită și plină de haz. Acum tablourile tronează în eleganta sufragerie a prietenilor mei.

Și cum moda de afară nu-l ocolește pe român, la ultima nuntă la care am fost, tatăl miresei a ținut neapărat să spună câteva cuvinte. Și-a început speech-ul așa: „Socrate zicea că este foarte bine că lumea se căsătorește. Dacă nimerești un soț bun sau o soție bună, vei deveni fericit/ă. Dacă nu, vei deveni filosof! Ca mine…“

Iar la nunta mea, deși am avut parte de momente amuzante, cel mai frumos a fost când am aruncat buchetul. Toate fetele nemăritate s-au înghesuit (nu am înțeles niciodată ce e ambuscada asta!), doar că buchetul a fost special construit să se desfacă în trei când îl arunci, în ideea de a se bucura mai multă lume de el. Tot entuziasmul fetelor s-a transformat în panică, neștiind încotro să alerge după flori. După ce s-a terminat totul, una dintre fete își întreba languros iubitul: „Am prins buchetul. Știi ce înseamnă asta?“ Iar el a răspuns sincer: „Că nu trebuie să-ți mai cumpăr alte flori???“
De aia a-nceput să-mi placă la (unele) nunți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here