Atât prietenii și familia ta, cât și cei ai viitorului tău soț vor fi prezenți la nuntă, iar fotografiile și clipurile video rămân pentru totdeauna. Este de la sine înțeles că trebuie să arăți perfect în rochia de mireasă aleasă, însă ce faci dacă ai câteva kilograme în plus? Pentru a te ajuta, ți-am pregătit câteva sfaturi.

Folosește o farfurie mai mică

Ții minte cum insistau părinții să mănânci tot din farfurie când erai mică? De multe ori, deși nu ne mai este foame, continuăm să mâncăm pentru a termina porția. Începe să folosești farfurii mai mici ca să-ți păcălești creierul că ai mâncat porția obișnuită.

Concentrează-te la mâncare când ești la masă

Dacă obișnuiești să mănânci la televizor sau la computer, nu o mai face! Concentrează-te doar la mâncare și la senzația de foame. Când ne ocupăm cu altceva, nu ne dăm seama exact cât mâncăm, astfel încât mâncăm mai mult decât este nevoie.

Nu consuma alcool

Alcoolul are mai multe calorii decât te-ai aștepta! Renunță la el definitiv sau încearcă să bei cât mai puțin și rar dacă obișnuiești să te răsfeți frecvent cu un pahar de vin bun sau un cocktail savuros; este o soluție simplă și eficientă.

Înlocuiește dulciurile cu fructe

Dacă ai o slăbiciune pentru dulciuri, înlocuiește-le cu fructe. Nevoia de dulce va fi satisfăcută, însă cu mai puține calorii. De asemenea, încearcă să cumperi fructe mici, cum ar fi strugurii, pentru că vei avea senzația că mănânci mai mult.

Răsplătește-te

Setează-ți obiective și răsplătește-te când le duci la capăt, te vei simți minunat și îți va fi mai ușor să continui. Ai reușit să reziști o săptămână fară fast food? Cumpără-ți bluza aceea drăguță pe care ai văzut-o la ofertă. Ai început să mănânci mai multe fructe și legume? Du-te să-ți faci manichiura.

Fă sport distrându-te

Sportul nu este bun numai pentru a slăbi, ci și pentru a fi mai sănătos. Totuși, de multe ori pare prea greu și obositor, așa încât o lăsăm baltă dinainte să începem. Alege un sport distractiv și ușor, cum ar fi mersul pe role sau bicicleta ori înotul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here