Ai găsit rochia care-ți pune silueta în valoare? Atunci pune în aplicare câteva trucuri miraculoase de frumuseţe, la care și divele apelează ca să pară mult mai slabe şi să anuleze „celebrele” cinci kilograme cu care camera le înzestrează.

Taie sarea
———-

În zilele premergătoare evenimentului, renunță la alimentele sărate; acestea favorizează retenția de apă, care te face să pari mai „pufoasă” (fenomen dealtfel comun înainte de instalarea menstruației). Consumă alimente cu potențial diuretic (banane, stafide, pepene, castravete, sparanghel), bea apă și ceaiuri (infuzia de păpădie ajută la eliminare lichidelor stocate în exces în corp).

Sport de ocazie
—————

Dacă mai ai o urmă de energie după toate pregătirile pentru nuntă, pune în aplicare o tehnică pe care culturiștii o folosesc înainte de competiție, pentru ca mușchii să se vadă mai bine: fă o oră de [exerciții][1] (preferabil de forță, dar e perfectă și o oră de Pilates). Ai o rochie lungă și decoltată? Nu ignora exercițiile pentru brațe!

Ritual pentru un trup zvelt
—————————

Dacă ai o rochie lungă, e simplu să [ascunzi părțile corpului][2] de care nu ești foarte mândră, însă o ținută sumară – dacă ești domnișoară de onoare sau doar invitată la nuntă – dezvăluie brațele și picioarele. Ce-i de făcut? O piele cu aspect sănătos arată automat mai suplă iar formele devin punctul de atracţie dacă sunt puse într-o lumină bună. Primul pas – exfolierea – va scoate la iveală stratul de piele sănătoasă, stimulând totodată circulația, care menține aspectul tonic al pielii.

Hidratează-te apoi cu o cremă pentru fermitate, efectul e aproape instantaneu. Masează bine pielea pentru a stimula musculatura. Treci apoi la etapa următoare: aplică un autobronzant și o loțiune de corp iluminatoare. [Bronzul][3] pe care-l vei căpăta va crea iluzia de îngustare, iar strălucirea pielii va reflecta lumina, dublând efectul de subțiere a trupului.

Coafura de… slăbit
——————–

[Frizurile scurte][4] sau părul prins strâns la spate atrag atenția asupra rotunjimii feței. Dacă porți părul lung, tunde-l în scări (începând din dreptul urechilor), și poartă-l liber, fără să-l dai după urechi, pentru a creea iluzia de îngustare a chipului. Dacă preferi buclele, acestea ar trebui să pornească din dreptul obrajilor. Mai poți purta [coafuri][5] cu mult volum în creștet, pentru a alungi figura. Nu opta însă pentru breton, pentru că face faţa să pară mai scurtă, la fel şi tunsorile inegale sau tăiate în dreptul liniei maxilarului.

Machiajul care slăbește!
————————

Sculptează-ți chipul după bunul plac, folosind câteva trucuri de machiaj care te pot face să pari mai slabă. Aplică o pudră bronzantă mată sau pudră de contur, cu 2-3 nuanţe mai închisă decît pielea, pe sub pomeţi, apoi continuă cu un fard pe deasupra osului pomeților lor, lăsând un spaţiu de grosimea unui deget între ele. Pe zona rămasă liberă vei aplica un fard de obraz și vei estompa totul cu o pudră translucidă.

Pune-ți tocuri
————–

[Pantofii][6] și sandalele alungesc silueta din cauza „creșterii” în înălţime, dar și pentru că subţiază gleznele şi forţează mușchii picioarelor să se încordeze. Alege încălțări care să flateze piciorul – botinele care acoperă glezna sau platformele butucănoase fac picoarele să pară chiar mai groase decât sunt în realitate.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/4-exercitii-simple-pentru-un-abdomen-plat
[2]: https://www.miresici.ro/articole/rochia-de-mireasa-care-iti-ascunde-defectele
[3]: https://www.miresici.ro/articole/bronzul-perfect-pentru-rochia-de-mireasa
[4]: https://www.miresici.ro/articole/miresele-cu-par-scurt-frumoase-si-naturale
[5]: https://www.miresici.ro/articole/coafuri-de-vedeta-jennifer-lopez
[6]: https://www.miresici.ro/articole/5-modele-clasice-de-pantofi-pentru-nunta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here