Acest articol nu este un stereotip ci o realitate cu care multe femei se confruntă. Orice mamă simte un strop de gelozie față de tânăra care este acum centrul universului fiului ei iar dacă e vorba și de un caracter mai dificil sunt toate șansele ca relația voastră să devină foarte ostilă. De aceea este indicat să acorzi mai multă atenție relației cu viitoarea ta soacră, alături de care vei petrece probabil și alte multe evenimente importante!

Relația prietenoasă ce se transformă într-un ”război rece”

Până să începi să organizezi nunta tu și ”mama-soacră” aveați o relație frumoasă,vorbeați la telefon, îi cereai sfaturi, te lăuda mereu, etc. Acum te privește parcă altfel, e mai rezervată și parcă ar spune ceva dar nu îndrăznește. Este evident că are ceva gânduri care o neliniștesc, așa că nu te baza pe ea să îți spună, provoac-o tu la discuții. De ce să aștepți să se transforme într-o situație mai tensionată când poți aplana conflictul din fașă?

[*Fara crize de familie in ziua nuntii*][1]

Implic-o în organizare

Este normal că ești mai atașată de mama ta și că îi ceri ei mereu părerea în legătură ce totul dar și mama logodnicului tău vrea să se implice în aceeași măsură în organizare. Este unul dintre cele mai importante evenimente din viața fiului ei așa că vrea să își exprime și ea părerea. Asta nu înseamnă că trebuie să faci cum te sfătuiesc mamele, doar că trebuie să le ceri și lor părerea.

Cine ce plătește?

Tradiția cere ca majoritatea costurilor nunții să fie suportate de părinții mirelui. Dacă aceștia se oferă să urmeze tradiția și voi acceptați, trebuie să înțelegeți că într-un anumit fel va trebui să dați socoteală de cum i-ați cheltuit. De aceea este de bun gust să le spuneți și lor ce anume ați achitat din banii pe care vi i-au oferit.

Chiar dacă acceptați ajutorul lor financiar asta nu înseamnă că ei sunt cei care iau hotărârile. Dacă ridică astfel de pretenții mai bine vă descurcați singuri.

[*5 metode sa iti celebrezi mama in ziua nuntii*][2]

Ce așteptări are soacra de la tine la nuntă și după?

Vrei să fii o noră atentă și să cultivi o relație bună cu soacra ta? Întreab-o ce așteptări are de la tine ca să nu aveți nici una nici cealaltă parte de dezamăgiri. Poate că ea se așteaptă să te muți cu logodnicul tău la ea acasă, poate se așteaptă să vă puneți pe umplut curtea de nepoței, poate vrea să luați prânzul în familie în fiecare weekend împreună. Discutați despre schimbările pe care căsătoria le va aduce în familie.

Nu te place și pace

Nu are nevoie de un motiv concret, soacra ta nu te place și pace. Tot ce face este să îți caute mereu nod în papură. Ba ești prea cheltuitoare, ba ești prea petrecăreață, rochia ta era prea roșie, tocurile prea înalte, machiajul prea strident. Nu ești destul de bună pentru fiul și gata.

[*5 semne ca te transformi intr-o ”bridezilla”*][3]

În acest caz nu prea ai ce să faci. Trebuie în orice caz să o confrunți și să te impui în această relație, să nu o lași să te descurajeze și să te facă să adopți ideile ei. Spune-i ce simți pentru fiul ei și că indiferent de părerea ei voi vă iubiți și sunteți fericiți iar dacă vrea ca fiul ei să fie fericit ar face bine să se obișnuiască cu această idee.

Șantaj emoțional

Dacă între tine și ”mama soacră” e un zid mare de piatră de care nu ai cum să treci cu niciun chip, fiul ei sigur poate să facă ceva în această privință. Roagă-l să discute cu mama lui și să încerce în mod rațional și emoțional să o înduplece să vă dea ”binecuvântarea”. Nimic nu poate umbri fericirea de la nuntă ca dezaprobarea părinților.

Soluție extremă într-o situație extremă

Soacra ta este pornită să te facă să suferi și are doar cuvinte urâte la adresa ta? În acest caz invitația lor la nuntă este opțională. Dacă nu se pot bucura pentru voi și nu vor să vă vadă fericiți împreună atunci să nu mai vină deloc la nuntă. Este o decizie foarte grea de luat, oricine și dorește să aibă părinții aproape în ziua nunții dar sunt situații în care orgoliul întunecă judecata.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/fara-crize-de-familie-in-ziua-nuntii
[2]: https://www.miresici.ro/articole/5-metode-sa-iti-celebrezi-mama-in-ziua-nuntii
[3]: https://www.miresici.ro/articole/5-semne-ca-te-transformi-intr-o-dot-dot-dot-bridezilla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here