Nu te multumi ca in [ziua nuntii][1] sa porti orice parfum ai la indemana. Ai nevoie de un miros special, care sa te reprezinte, sa fie in ton cu personalitatea ta.

##Pas 1: Pune-te la curent cu terminologia in domeniu

Nu e totuna sa folosesti apa de toaleta, apa de parfum sau parfum:

– PARFUMUL (perfume/ parfum): este mirosul cel mai puternic si, de regula, cel mai scump din familia parfumurilor. In plus, are o concentratie mai mare de ulei, ceea ce inseamna ca persista mai mult si cateva pufuri sunt suficiente pentru a-i resimti din plin aroma.

– APA DE PARFUM (eau de parfum/ EDP): nu are un miros atat de puternic si durabil ca si parfumul, dar e mai intens decat apa de toaleta.

– APA DE TOALETA (eau de toilette/ EDT): este mai “slaba” si mai diluata decat apa de parfum si parfumul (are o concentratie mai mica de uleiuri) si e de regula imbuteliata in sticle cu pulverizator. Chiar daca, sa zicem, o sticla de 70 ml de EDT are acelasi pret cu una de 30 ml de parfum, gandeste-te ca apa de toaleta se consuma mult mai repede, deoarece mirosul ei nu e atat de intens si trebuie sa folosesti mai multa odata.

->Citeste si: [Pregatirea dinaintea nuntii: Piele si manichiura][2]

##Pas 2: Incepe cautarile
E bine sa incepi sa experimentezi cam cu o luna inainte de ziua nuntii, ca sa fii sigura ca pielea ta nu face vreo reactie alergica la vreunul dintre ingredientele parfumului.

– Intotdeauna testeaza parfumul pe pielea ta, nu pe testere sau mirosind direct sticla – asa nu iti poti da seama de adevaratul miros al potiunii pe tipul tau de piele.
– Lasa parfumul sa stea pe pielea ta in jur de 1-2 minute. Uleiurile din el vin in contact cu caldura corpului tau si afecteaza mirosul initial, cel pe care il simti in sticla sau imediat ce ai pulverizat parfumul pe piele.
– Nu testa prea multe parfumuri intr-o singura zi – nu vei face decat sa-ti amortesti simtul olfactiv si sa ti se para ca toate parfumurile sunt la fel. Daca nu gasesti ceva care sa-ti placa, revino in alta zi.
– Odata ce ai gasit un parfum care te satisface si inainte de a-l cumpara, cere-i parerea si iubitului tau. N-ai vrea sa descoperi ca el e alergic la miros sau ca… ii aminteste de vreo fosta iubita.

-> Citeste si: [7 greseli de beauty inaintea nuntii][3]

##Trucuri de “buna purtare”

– Pentru ca mirosul sa fie cu adevarat persistent, alege un parfum care e disponibil in mai multe tipuri de produse. De exemplu, incepe cu un gel de dus, apoi aplica lotiunea de corp si la urma parfumul.
– Aplica parfumul in zonele unde pulsul e puternic: pe gat, in spatele urechilor, pe incheieturile mainilor, in spatele genunchilor. Aceste zone ale corpului genereaza cel mai bine caldura si astfel mirosul va persista mai mult.
– Daca nunta are loc vara, evita parfumurile prea puternice – caldura intensifica mirosurile si risti sa duhnesti ca o drogherie.
– Si, in final: Nu exagera! Oamenii ar trebui sa apuce sa te vada inainte sa te miroasa.

-> Citeste si: [Obiceiuri de beauty in ziua dinaintea nuntii][4]

[1]: https://www.miresici.ro/articole/de-ce-ai-nevoie-de-poseta-in-ziua-nuntii
[2]: https://www.miresici.ro/articole/pregatirea-dinaintea-nuntii-piele-si-manichiura
[3]: https://www.miresici.ro/articole/7-greseli-de-beauty-inaintea-nuntii
[4]: https://www.miresici.ro/articole/obiceiuri-de-beauty-in-ziua-dinaintea-nuntii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here