Nu te multumi ca in ziua nuntii sa porti orice parfum ai la indemana. Ai nevoie de un miros special, care sa te reprezinte, sa fie in ton cu personalitatea ta.

Pas 1: Pune-te la curent cu terminologia in domeniu

Nu e totuna sa folosesti apa de toaleta, apa de parfum sau parfum:

– PARFUMUL (perfume/ parfum): este mirosul cel mai puternic si, de regula, cel mai scump din familia parfumurilor. In plus, are o concentratie mai mare de ulei, ceea ce inseamna ca persista mai mult si cateva pufuri sunt suficiente pentru a-i resimti din plin aroma.

– APA DE PARFUM (eau de parfum/ EDP): nu are un miros atat de puternic si durabil ca si parfumul, dar e mai intens decat apa de toaleta.

– APA DE TOALETA (eau de toilette/ EDT): este mai „slaba” si mai diluata decat apa de parfum si parfumul (are o concentratie mai mica de uleiuri) si e de regula imbuteliata in sticle cu pulverizator. Chiar daca, sa zicem, o sticla de 70 ml de EDT are acelasi pret cu una de 30 ml de parfum, gandeste-te ca apa de toaleta se consuma mult mai repede, deoarece mirosul ei nu e atat de intens si trebuie sa folosesti mai multa odata.

Citeste si: Pregatirea dinaintea nuntii: Piele si manichiura

Pas 2: Incepe cautarile

E bine sa incepi sa experimentezi cam cu o luna inainte de ziua nuntii, ca sa fii sigura ca pielea ta nu face vreo reactie alergica la vreunul dintre ingredientele parfumului.

– Intotdeauna testeaza parfumul pe pielea ta, nu pe testere sau mirosind direct sticla – asa nu iti poti da seama de adevaratul miros al potiunii pe tipul tau de piele.
– Lasa parfumul sa stea pe pielea ta in jur de 1-2 minute. Uleiurile din el vin in contact cu caldura corpului tau si afecteaza mirosul initial, cel pe care il simti in sticla sau imediat ce ai pulverizat parfumul pe piele.
– Nu testa prea multe parfumuri intr-o singura zi – nu vei face decat sa-ti amortesti simtul olfactiv si sa ti se para ca toate parfumurile sunt la fel. Daca nu gasesti ceva care sa-ti placa, revino in alta zi.
– Odata ce ai gasit un parfum care te satisface si inainte de a-l cumpara, cere-i parerea si iubitului tau. N-ai vrea sa descoperi ca el e alergic la miros sau ca… ii aminteste de vreo fosta iubita.

Citeste si: 7 greseli de beauty inaintea nuntii

Trucuri de „buna purtare”

– Pentru ca mirosul sa fie cu adevarat persistent, alege un parfum care e disponibil in mai multe tipuri de produse. De exemplu, incepe cu un gel de dus, apoi aplica lotiunea de corp si la urma parfumul.
– Aplica parfumul in zonele unde pulsul e puternic: pe gat, in spatele urechilor, pe incheieturile mainilor, in spatele genunchilor. Aceste zone ale corpului genereaza cel mai bine caldura si astfel mirosul va persista mai mult.
– Daca nunta are loc vara, evita parfumurile prea puternice – caldura intensifica mirosurile si risti sa duhnesti ca o drogherie.
– Si, in final: Nu exagera! Oamenii ar trebui sa apuce sa te vada inainte sa te miroasa.

Citeste si: Obiceiuri de beauty in ziua dinaintea nuntii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here