Capitala Havana iti ofera o plimbare de neuitat pe principalul bulevard Malecon, mai ales daca e seara si vrei sa te obisnuiesti cu specificul locului.

Orasul vechi este patrimoniu UNESCO si are cladiri in stil baroc, art deco si art nouveau, restaurate manual. Casele cubanezilor sunt dichisite si pline de flori, iar muzica rasuna din orice coltisor.

Cartierul rezidential Miramar incepe unde se sfarseste Malecon si continua pana la Marina Hemingway. Inima Havanei este Vedado, un centru de afaceri important, unde vei gasi cele mai luxoase hoteluri si restaurante, dar si magazine si teatre.

Chiar daca nu esti fumatoare, merita sa mergi in Vinales, regiunea din vestul Havanei care produce cel mai bun tutun: Pinar del Ri, Cohiba, Romeo si Julieta si Monte Cristo.

O cutie cu 25 de trabucuri costa intre 400-500 dolari. Cel mai renumit este Cohiba Esplendido, costa 16 euro bucata si este tipul de tutun fumat chiar de catre Fidel Castro. Daca vrei sa te bucuri de mare si soare, poti merge la Bacuranao, plaja situata in apropierea Havanei si folosita mai ales de cubanezi.

– Cost mediu sejur 10 zile (avion + cazare hotel 4* all inclusive): 2.000 euro/ persoana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here