Printre magazine de bijuterii cu pietre de Murano, masti si oglinzi venetiene care te cheama inauntru si canale care te cheama afara, te lasi purtat spre Piata San Marco.

Suspectezi orice punte a fi Puntea Suspinelor, orice piata a fi piata San Marco, orice canal a fi Canal Grande, dar abia cand iti ridici privirea si vezi maretia Bazilicii Sf. Marcu ramai fara vorbe si intelegi ce inseamna maretia. Insa daca nu ti-ai facut rezervare din timp, te vei multumi cu frumusetea exterioara a cladirilor…

Un tur al pietei, pentru a nu scapa niciun detaliu, te ajuta sa descoperi cea mai veche cafenea din Europa, cele mai scumpe oua stil Faberge si cele mai renumite case de moda.

Daca scapi de multime, iesi din turul turistic obligatoriu si te ratacesti pe stradute, vei surprinde localnicii care se intorc de la cumparaturi sau copiii care joaca fotbal in spatele casei. Nu se face sa vii la Venetia si sa nu te lasi plimbata de gondola. Daca nu stii nimic despre semnificatia unei astfel de plimbari, gondolierul iti va explica sensul intim si placut al calatoriei, intr-o barca fiind primiti numai cei care se iubesc sau sunt prieteni pe viata.

Pana in secolul al 19 lea, Canal Grande, principalul bulevard al Venetiei, era traversat de un singur pod, Rialto, la care s-au adaugat in timp alte trei poduri, de dimensiuni mai mici. Intamplator sau nu, drumul se termina intr-o o pajiste plina cu tineri intinsi pe iarba, care stau la povesti sau se saruta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here