Ajunsa in Heraklion, capitala insulei Creta, abia astepti sa faci o baie in mare si sa descoperi imprejurimile. Zidurile orasului si fortareata sunt modele de arhitectura venetiana, care probabil o sa-ti trezeasca amintiri placute din alte calatorii.

De aici, mergi in cautarea Palatului din Knossos, capitala a Cretei minoice. Era cel mai vechi si mai sofisticat palat de pe insula, cu peste 1.000 de camere, apa curenta si strazi pavate. Conform legendei, sub Knossos exista un labirint in care era tinut prizonier Minotaurul…

Cum nu e insa usor sa gasesti Minotaurul, uiti de el pentru a cauta o alta legenda locala: locul in care s-a nascut cel mai faimos scriitor grec, Nikos Kazantzakis. In acelasi timp, il vei descoperi si pe Zorba Grecul.

Agios Nikolaos este una dintre cele mai placute statiuni din Creta, impanzita cu taverne colorate si barcute de pescari. Aici, grecii joaca table sau carti la masute scoase in fata casei si nu sunt deranjati de prezenta turistilor; din contra, ii considera de-ai locului. Cum nu imbini prea des marea si muntele in aceeasi zi, lasi coasta Cretei plina de pesteri, golfuri, peninsule si plaje fine, si faci o incursiune in centru. Muntii sunt brazdati de cheiuri spectaculoase, care sunt pe placul oricarui iubitor de drumetii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here