Datorita izolarii, populatia din Corsica a creat pe aceasta insula o lume aparte. La Ajaccio, capitala Corsicii, ai impresia ca fiecare privire ti-l scoate in cale pe marele barbat al insulei, Napoleon. Locul de nastere al acestuia este un port pastelat si unul dintre cele mai cosmopolite orase.

Melancolia de altadata nu a fost data la o parte de traficul intens, restaurantele si magazinele de lux. Strazile sunt mediteraneene si casele pitoresti. Tinerii prefera stradutele inguste, barurile si discotecile din portul din Bastia, oras pazit cu strasnicie de un vechi castel.

Pe partea de nord-vest a insulei Corsica se gaseste citadela Calvi, iar sub ea este Quai Landry, plina de restaurante si de cafenele. Tot aici vizitezi biserica Sf. Ioan Botezatorul si locul unde se spune ca s-a nascut Columb.

Punctul cel mai sudic al insulei e orasul medieval Bonifacio, cu case inalte si masive construite de-a lungul strazilor pietruite. De aici pana in Sardinia mai sunt doar 12 km, apropiere care da locului o alura de oras italian foarte elegant, cu palmieri si restaurante scumpe insirate pe chei. Plaja poti sa faci in Palomgagia, unde nisipul fin se alatura restaurantelor de lux pentru a stabili exclusivismul zonei.
Pe insula poti sa calaresti, sa te plimbi cu caiacul sau sa faci excursii in canioane. Zona cea mai frecventata de turisti este pe coasta de est.

– Cost mediu sejur de 10 zile (benzina + cazare hotel 4* cu mic dejun inclus): 550 euro/ persoana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here