Săptămâna Miresei de la Barcelona este un eveniment extrem de important nu doar pentru modă și „industria” nunților, ci și pentru viitoarele mirese! Iată [coafurile][1] momentului…

Volumul la maxim (Zapardiez)
—————————-

Anul acesta, tema generală a [coafurilor de mireasă][2] poartă amprenta volumului excesiv. Dacă alegi să nu poți accesorii, poți compensa printr-o coafură cu „înălțime”. Vrei să o încerci chiar acum? Fă două cărări laterale și apoi apucă secțiunea de păr cuprinsă între frunte și creștet. Aplică un produs pentru volum la rădăcină și tapează ușor, începînd din spate spre față, câte o șuviță subțire, cu excepția ultimei linii, care trebuie să-și păstreze textura ordonată. Dă tot părul tapat pe spate și prinde-l cu agrafe, fixează-l, astfel încât să acoperi toată coama cu parte de păr rămasă netedă. Prinde și restul părului la spate într-un coc, acoperind cu el agrafele, apoi aplică iar fixativ. E o opțiune bună și dacă alegi să-ți prinzi voalul la spate.

Retro-coc (Jesus Peiro)
———————–

O soluție salvatoare dacă vrei să pari mai înaltă, dar și dacă ai o rochie retro. Te grăbești să i-o arăți stilistei care te va aranja în ziua nunții? Ce-ar fi să realizezi chiar tu această [coafură][3]… măcar vei știi dacă-ți stă bine, fără să irosești suma alocată probei pentru păr! Vei avea nevoie de un burete drept și gros pentru coc, pentru a garanta o structură solidă, imposibil de obținut fără să-ți tapezi părul până devine… câlți.

Împarte-ți așadar părul în două secțiuni, una groasă de vreo 3 cm (măsurată la rădăcină de la linia frunții spre spate), iar cealaltă pe spate. Plasează buretele pe cărarea creată între cele două părți și prinde-l cu agrafe, apoi tapează ușor părul la rădăcină, inclusiv secțiunea din față. Acoperă buretele cu părul tapat și unește-l cu cel din spate, prinzându-l într-un coc banană, apoi prinde-l cu ace și aplică spray-ul de fixare. Leagă panglica la fel ca pe o bentiță și fă-i fundă într-o parte!

Coc elegant (Montesinos)
————————

O rochie spectaculoasă, cu un decupaj sau un model deosebit pe spate cere o [coafură][4] simplă și elegantă. Alege un coc „liber” la ceafă, accesorizat cu o fundă, precum cel propus în prezentarea Montesinos. Nu e deloc greu de realizat, ai putea să-l faci și singură în ziua nunții, cu condiția ca părul tău să arate impecabil: neted, strălucitor și cu puțin volum pe lungime. Apoi va trebui doar să-l prinzi la spate, să aplici un fixativ și să ascunzi vârfurile cozii sub baza acesteia, cu excepția unei șuvițe, cu care vei camufla apoi elasticul și agrafele. Leagă apoi funda sau accesoriul ales pentru păr și aplică un spray de strălucire pe tot părul!

[1]: https://www.miresici.ro/articole/coafuri-de-vedeta-jennifer-lopez
[2]: https://www.miresici.ro/articole/coafuri-de-mireasa-pentru-parul-mediu-emmy-rossum
[3]: https://www.miresici.ro/articole/coafuri-de-mireasa-cu-impletituri
[4]: https://www.miresici.ro/articole/12-coafuri-de-mireasa-de-pe-catwalk-sezon-2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here