Bridget Jones (Renée Zellweger in Bridget Jones Diary)

Blanda si generoasa Bridget Jones (Renée Zellweger) ne spune pe scurt: cu rabdarea treci si marea, si iarna, si momentele de deznadejde.

Si ca poti fluiera tu startul luptei dintre doi pretendenti in mai putin de un an.

Asta daca te hotarasti sa-ti cresti, cu doar 1 centimetru – sau macar atat cat poti tu sesiza – stima de sine.

Nu e de mirare ca aceasta poveste rurala devine subiect de jurnal, iar mai tarziu pretext de trofee, strangand opt premii castigate si 20 de nominalizari (inclusiv la Oscar).

Maggie Carpenter (Julia Roberts in Runaway Bride)

De pe afisul filmului si din titlu, The Runaway Bride (1999), Maggie Carpenter (Julia Roberts) ne promite ca va fugi. Si se tine de promisiune, pana cand, ca orice alt sac, isi gaseste petecul perfect. Si il recunoaste pentru ca el o recunoaste si pentru ca isi face timp sa o descopere, mai intai ca om si apoi ca iubita. Acest fapt transforma fuga ei de el intr-o fuga cu final fericit… si anume inspre el.

Mireasa cu pantofi multicolori

Este mireasa generica si potentiala a colajului Love Actually (2003), care transmite in toate perspectivele ei ca dragostea poate pica de oriunde, oricand, chiar si inainte de Craciun, sub forme diverse si la varste ciudat de diferite. Se intampla in combinatii care pot sa rezolve tensiunea contrariilor, in dinamici ce intriga prin varietate si umor englezesc prezent in fundal.

Rachel (Piper Perabo in Imagine You & Me)

Sta departe de ea insasi o viata intreaga si, dupa ce zice „Da” unui barbat incantator cel putin din perspectiva aspectului, are revelatia ca altcineva, si nu sotul ei, este fructul dorit. Se intampla in Imagine You & Me (2005). Ciudata viata, neasteptata alegere… Dureroasa intoarcere de situatie, dar corecta.

Poate doar politic-corecta, dar se dovedeste ca miscarea pe care o face Rachel (Piper Perabo) este si sufleteste izbutita. Si asta chiar daca pentru o vreme,imediat dupa nunta – si platind un pret atat de mare: sufletul celuilalt si taina casatoriei. Ce obtine insa: lipsa stagnarii bolnave intr-o relatie sparta in doua, vazuta perfecta din exterior, insa subreda din interior.

Paige (Rachel McAdams in The Vow)

Amnezica, uitand cine a fost in ultimii cinci ani, Paige (Rachel McAdams) se intoarce accidental in timp, insa doar cu trupul. Este singura instanta care poate fi tratata ca obiect. Emotia si memoria ii sunt confuze, dar, se dovedeste, sunt singurele care o salveaza.

Filmul The Vow (2012) ancoreaza intr-un mod aproape nou si extrem de bine o idee batatorita si anume aceea ca puterea sentimentului, dar mai ales transformarea pe care acesta o provoaca in tine, te eleveaza mult peste dorintele celorlalti, ratiune sau timp. Si intelegi ca, ascultand de el, poti creste si tu, iar crescand, te detasezi de complexele trecutului. In rest, filmul este plin de previzibil si american, dar bun ca romanta de vineri seara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here