Iată care sunt cele mai comune nemultumiri in randul invitatilor si cum puteti sa le evitati.

Data la care ai stabilit nunta coincide cu o dată la care aveau deja planuri. Este frustrant pentru un apropiat să fie nevoit să aleagă între nunta ta și un alt eveniment important pentru el. Tu nu ai cum să prevezi ce angajamente mai au invitații tăi în acel weekend dar poți, cel puțin să eviți perioadele sărbătorilor, când fiecare vrea să fie cu familia sau în vacanță. Spre exemplu, dacă vrei să stabilești data nunții de 1 mai ar fi bine să iei în considerare o nuntă nonconformistă la malul mării, care să coincidă cu ”evadarea” din oraș.

[*Cum iti selectezi in mod eficient invitatii*][1]

Așezarea la masă poate fi o problemă deoarece o companie plăcută îți poate face seara grozavă…și invers! Atunci când primești confirmările la nuntă, întreabă-ți invitații dacă au anumite preferințe de așezare la masă. Poate că tu nu știai că vărul X nu este în relații bune cu mătușa Y și tu îi pui față în față.

[*10 motivatii amuzante pentru care invitatii vostri sa spuna ”DA”*][2]

Locația evenimentului. Cu siguranță că vor fi invitați din afara orașului chiar dacă tu și logodnicul tău sunteți din același oraș. Trebuie să vă ocupați și de detalii precum cazarea și drumul lor ca să fiți siguri că se vor simți bine pe perioada vizitei.

Dacă te-ai hotărât să faci nunta într-o locație inedită,alta decât orașul natal, vei fi nevoită să reduci numărul invitaților în mod simțitor. În funcție de destinație, numai drumul poate fi extrem de costisitor!

[*Reguli de eticheta: invitatii din afara orasului*][3]

Cheltuielile foarte mari. Deși este un moment de sărbătoare, în care toată lumea arată și se simte bine, invitații tăi vor avea costuri mari pentru a-ți fi alături în ziua cea mare. O femeie are nevoie de cel puțin o rochie, pantofi, accesorii asortate, servicii de cosmetică și coafură, banii de drum, darul, etc. De aceea trebuie să te străduiești să le oferi invitaților tăi cele mai bune condiții.

[*Cum sa nu iti sabotezi singura nunta*][4]

Ce mai poți face pentru ei dar și pentru tine, ca să îi scutești de cheltuieli și de frustrări, este să le pui în vedere că vei înțelege dacă nu vor putea veni la nunta ta și că nu trebuie să se simtă obligați.

Mâncarea poate deveni o problemă atunci când ai ales un meniu pretențios iar invitații tăi nu îl pot aprecia la valoarea sa. Mai bine fă alegerile standard, care vor plăcea tuturor, mai ales dacă sunt pregătite așa cum trebuie. Nu trebuie să impresionezi prin diversitate meniului, ci prin savoarea preparatelor clasice.

Tu cu ce alte nemulțumiri te-ai confruntat de-a lungul timpului la alte nunți?

[1]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-iti-selectezi-eficient-invitatii
[2]: https://www.miresici.ro/articole/10-motivatii-amuzante-pentru-ca-invitatii-vostri-sa-spuna-da
[3]: https://www.miresici.ro/articole/reguli-de-eticheta-invitatii-din-afara-orasului
[4]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-nu-iti-sabotezi-singura-nunta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here