Bineînțeles că orice cuplu vrea să aibă cât mai multe amintiri de la nuntă. Pentru asta există fotografii profesioniști. Sunt imagini care îți rămân o viață și la care poți reveni cu nostalgie de fiecare dată. Pentru alții însă fotografiile nu sunt îndeajuns, căci nu redau și fundalul sonor, veselia și mișcarea. Și atunci apelează la un cameraman profesionist, un videograf cum i se mai spune, pentru a capta atmosfera și pe film.

Mai există însă și o categorie de oameni pentru care pozele sunt mult prea banale, filmele prea lungi – cine mai are timp să se uite în ziua de azi la filmări de la nuntă? – și care au inventat un nou trend: marryoke. Cuvântul marryoke vine de la o combinație dintre marriage (căsătorie) și karaoke și constă într-un videoclip muzical de la nuntă, la care participă cine vrea.

Cum vine asta? În primul rând cuplul de miri își alege o piesă, piesa lor de suflet pe care s-au cunoscut sau ceva care să se asorteze cu atmosfera sau tema nunții. Cântecul trebuie apoi făcut cunoscut și celorlalți participanți la marryoke, pentru a învăța versurile. În timpul nunții cameramanul filmează de-a lungul zilei diverse persoane în diverse ipostaze, fiecare cântând cântecul respectiv. Mirii făcând karaoke împreună sau separat, diverși participanți cântând, grupuri de nuntași mimând că interpretează piesa – dar toți aceeași.

În funcție de melodie se poate și dansa sau se pot face diverse giumbușlucuri haioase. La sfârșit, cameramanul va avea, pe lângă filmările obișnuite de nuntă, și multe persoane cântând aceeași piesă. Le alege pe cele mai reușite și mai nostime, le montează într-un videoclip muzical, sincronizează mișcarea buzelor cu sunetul original al piesei (nu se aud participanții cântând, ei doar mimează, cam ca la piesa Happy, a lui Pharrell Williams) și rezultă un videoclip de la nuntă pe piesa favorită, cântat de toată lumea, care surprinde scenele cele mai importante și mai haioase.

Pe lângă faptul că este o amintire scurtă și intensă, care redă atmosfera veselă a nunții, este și un mini-documentar despre nunta în sine. Iar faptul că este un mod inedit de a asigura distracția oaspeților se subînțelege deja – toată lumea adoră să se amuze făcând karaoke!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here