Capitala Cambodgiei, Phnom Penh, considerata odinioara bijuteria Indochinei, pare o oaza de liniste in comparatie cu celelalte capitale asiatice. Un mixt de exotism si ospitalitate te asteapta aici.

Palatul Regal, Pagoda de Argint si pietele care vand sculpturi, picturi, matase, argint, bijuterii si antichitati, te vor face sa petreci o zi relaxanta. Numele orasului vine de la templul Wat Phnom care a fost construit in 1373 pentru a adaposti cinci statui ale lui Buddha pe un deal ridicat de oameni. Cele cinci statui au fost gasite pe raul Mekong si au fost aduse aici pentru venerare.

Din Phnom Penh ajungi la un loc exotic, care te va hipnotiza cu basoreliefurile si jungla care il inconjoara. Intrat in patrimoniul mondial, Angkor este cel mai mare complex religios din lume, cu peste 100 de temple. Cel mai impresionant este Angkor Wat, ridicat in cinstea zeului Vishnu si simbol al Muntelui Meru, casa zeilor in mitologia hindusa.

Cele cinci turnuri sunt in forma de ananas, iar basoreliefurile interioare reprezinta legende de razboi sau din viata de zi cu zi. Ruinele templelor din Angkor sunt pline de mister si stau marturie a unei culturi complet diferite de orice ai cunoscut pana acum. La fel de impunator este si templul Bayon, cu alei flancate de statui gigantice ale zeilor. Bayon are forma unei piramide compusa din 54 de turnuri si 200 de statui uriase care reprezinta figuri omenesti.

Cochetul orasel Siem Reap te gazduieste pentru doua-trei zile cat ramai sa vizitezi intregul complex. Din inima junglei, pana la plajele exotice, natura nu seamana cu nimic din ce ai vazut vreodata. Totul pare ireal, desprins dintr-o poveste. Peisajul pare a fi de pe alta planeta si surpriza te va insoti la fiecare pas. Pe fluviul Mekong, unde se gasesc specii de delfini de apa dulce se poate naviga din capitala Pnom Phen pana in Vietnam.

– Cost mediu sejur de 10 zile (avion + cazare hotel 4* cu mic dejun inclus): 2.150 euro/pers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here