Daca e sa te iei dupa traditii, darul pentru nasi nu pune deloc probleme. Cand mergeti sa-i „cereti” de nasi, va infiintati cu tort si sampanie, ca dar de nunta cumparati un covor, electrocasnice sau seturi de oale.

Traditiile si mai vechi spun ca nasului i se daruiesc camasi, iar nasei, o rochie (sau doar materialul), ciorapi, batiste brodate si batic, servetele si lenjerii de pat. Plocoanele se bazeaza in general pe produse culinare: 5 kg de vin, 5 paini, o gasca, zahar si tarie. Dupa nunta, se ofera paine, o „formatie” de oratanii, vin si iar… tarie.

Bine, bine, dar societatea a evoluat si nu prea se mai cade sa mergi cu servete ori ustensile de gatit la nasa ta, o carierista inraita… Plus ca ar fi greu sa adaposteasca orataniile in vila lor din buricul targului. Hotarat lucru, decizia asupra darului va fi destul de grea. Nu ca ar fi nasii pretentiosi – desi e bine de luat in calcul si treaba asta cand mergeti la cumparaturi – insa e vorba de unul dintre acele lucruri care nu se intampla prea des intr-o viata de om: nunta voastra. Trebuie asadar ca darul pentru ei sa fie special. Vestea buna e ca ai de unde alege.

##Nasii „de vaza”
Se intampla uneori ca nasii alesi sa fie oameni cu o stare materiala foarte buna, cu gusturi alese. E cel mai greu sa gasesti ceva pentru ei, fiindca au de toate… Desigur, gestul conteaza, dar nici nu vrei ca obiectul ales de voi sa pica ca nuca-n perete in decorul casei lor. Nu e nevoie sa alergi dupa lucruri deosebit de scumpe, dar nici dupa chilipiruri… Primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa fii atenta la modul in care si-au decorat nasii locuinta. S-ar putea ca nici macar sa nu mai trebuiasca sa mergi mai departe cu cercetarile. Un obiect decorativ, niste accesorii pentru calatorie sau o vesela fina ar putea fi ideale.

##In familie
Sa zicem ca-i alegeti nasi pe cei care v-au dat numele, ceea ce inseamna ca va cunoasteti de-o viata. Din pacate, asta nu inseamna ca veti stii exact ce anume le veti darui cu ocazia nuntii voastre. Fie ei bogati ori ba, pretentiosi sau foarte simpli, voi nu puteti alege un dar la intamplare. Partea buna e ca puteti afla foarte usor ce anume le-ar trebui sau ce ganduri de viitor au (de pilda, daca isi fac planuri pentru renovarea casei, ati putea afla indicii cu privire la stilul si culorile pe care le vor alege). O alta idee ar fi ca, in functie de programul lor, sa le daruiti o vacanta speciala. Cu siguranta nu se vor astepta la asta!

##Prieteni de-o seama
Este cea mai simpla, dar si cea mai distractiva dintre situatii. Va cunoasteti de mult, sunteti cam de aceeasi varsta, deci nu va fi greu sa le ghiciti gusturile si sa le aflati dorintele. In unele relatii fini-nasi apropiati ca varsta, se poarta chiar schimbul de daruri, in sensul ca finii isi intreaba nasii ce si-ar dori si invers. Chiar daca nu veti face astfel si veti decide ca darul sa fie o surpriza, cea mai buna parte e faptul ca veti avea la dispozitie o paleta mult mai larga de cadouri: electrocasnice (mai ales daca nici eu nu s-au „luat” de prea multa vreme), seturi de pijamale sau lenjerii de pat, obiecte decorative trasnite, cadouri personalizate etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here